Ο Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του | ΚΟΣΜΟΣ

Δεκτή έκανε την παραίτηση του γαμπρού του από το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών ο Τούρκος πρωθυπουργόςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ δημοσίευσε μια δήλωση σε έναν από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας να παραιτηθεί για λόγους υγείας. Μετά από αξιολόγηση που έκανε ο πρόεδρός μας, το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ έγινε αποδεκτό», αναφέρει η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, όπως μεταδίδει το CNN Turk.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ, είχε δηλώσει ότι με βάση το προεδρικό σύστημα της Τουρκίας την ευθύνη για τον διορισμό και την απόλυση υπουργών έχει αποκλειστικά ο πρόεδρος της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμηχανία στην Τουρκία μετά τη νίκη Μπάιντεν -«Θα συγχαρούμε τον νικητή μόλις οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα»

Τουρκία: Η αλλαγή ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου φέρνει μέτρα για να σταματήσει η κατρακύλα της λίρας

Την Κυριακή, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε στο Instagram ότι παραιτείται για λόγους υγείας. Η ανακοίνωσή του, ωστόσο, φαίνεται να πέρασε στα «ψιλά» για τον φιλοκυβερνητικό Τύπο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η «YeniSafak» μετέδωσε την είδηση στο Twitter και στη συνέχεια τη διέγραψε.

Από την πλευρά της, η αντιπολιτευτική «Cumhuriyet» στο πρωτοσέλιδό της σημείωνε ότι η κρίση μετατόπισε τον γαμπρό, ενώ μέσα σε δύο χρόνια διπλασιάστηκε το δολάριο και υποτιμήθηκε η λίρα.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr