Ο Άσαντ κατηγορεί τον Ερντογάν ότι υποκινεί τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ


Τα βέλη του στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ κατηγορώντας τον ότι είναι ο κύριος υποκινητής της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και στους αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ- τον αρμενικό θύλακο στο νότιο Αζερμπαϊτζάν δίπλα στα σύνορα με την Αρμενία- που στηρίζονται πολιτικά και στρατιωτικά από την Αρμενία, ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου και έχουν εξελιχθεί στις πιο αιματηρές μετά την περίοδο του 1990.

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ είπε ότι ένοπλοι από τη Συρία αναπτύσσονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. «Η Δαμασκός μπορεί να το επιβεβαιώσει» σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι συγκρούσεις έχουν εντείνει την διεθνή ανησυχία ότι άλλες περιφερειακές δυνάμεις πιθανόν να παρασυρθούν στην ένοπλη διαμάχη, η Τουρκία έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Αρμενία έχει συνάψει μια αμυντική συμφωνία με τη Ρωσία.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν αρνούνται τις κατηγορίες που διατυπώνουν η Γαλλία, η Ρωσία και το Ιράν ότι η Άγκυρα στέλνει σύρους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στην περιοχή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GRΠηγή άρθρου: www.newsbeast.gr