Ντουμπάι: Η πριγκίπισσα Λατίφα «λαμβάνει κατ’ οίκον φροντίδα»

«Κατ’ οίκον φροντίδα» λαμβάνει η πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι, σύμφωνα με την οικογένειά της, λίγο μετά τις αποκαλύψεις του BBC που μετέδωσε βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να λέει πως κρατείται παρά τη θέλησή της σε μια οχυρωμένη έπαυλη.

Μετά και την παρέμβαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (OHCHR), η βασιλική οικογένεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανέφερε πως η κατάσταση της Λατίφα «συνεχίζει να βελτιώνεται και ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει στη δημόσια ζωή την κατάλληλη στιγμή».

Στο επίμαχο βίντεο που δημοσιεύθηκε στην εκπομπή Panorama, η 35χρονη Λατίφα δηλώνει: «Είμαι όμηρος και αυτή η έπαυλη έχει μετατραπεί σε φυλακή». Εξηγεί ότι μαγνητοσκοπούσε το βίντεο σε μια τουαλέτα της βίλας, τον μοναδικό χώρο όπου μπορεί να βρεθεί μόνη της και να κλειδώσει την πόρτα, προσθέτοντας: «Όλα τα παράθυρα είναι σφραγισμένα […] υπάρχουν πέντε αστυνομικοί έξω και δύο γυναίκες αστυνομικοί μέσα» αναφέρει η κόρη του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.

«Ανησυχώ κάθε μέρα για την ασφάλειά μου και για τη ζωή μου. Η αστυνομία μου είπε ότι θα είμαι στη φυλακή για όλη μου τη ζωή και δεν θα ξαναδώ ποτέ τον ήλιο. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική καθημερινά».

Σημειώνεται πως δεν παρουσιάστηκε κανένα στοιχεία που να αποδεικνύει τα λεγόμενα της οικογένειας, ούτε η πρεσβεία των ΗΑΕ στη Βρετανία, έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την κατάστασή της.

Με πληροφορίες από BBC

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr