Νιου Τζέρσεϊ και Μινεσότα καλούν όσους συμμετείχαν στις προεκλογικές εκδηλώσεις Τραμπ να εξεταστούν για κορωνοϊό | ΚΟΣΜΟΣ

Οι Αρχές στο Νιου Τζέρσεϊ και της Μινεσότα προέτρεψαν εκατοντάδες ανθρώπους να υποβληθούν σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό, επειδή παρέστησαν σε δύο προεκλογικές εκδηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το τελευταίο 48ωρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του, Μελάνια, μπαίνουν σε καραντίνα αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, λίγες μόλις ώρες αφού οργάνωσαν μια εκδήλωση για συγκέντρωση χρημάτων στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πετάει καπελάκια στους υποστηρικτές του σε προεκλογική συγκέντρωση
Ο Ντόναλντ Τραμπ πετάει καπελάκια στους υποστηρικτές του σε προεκλογική συγκέντρωση / Φωτογραφία: AP Photos

Την Τετάρτη, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος μίλησε σε μια συγκέντρωση στο Ντουλούθ της Μινεσότας, ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων. Αν και η ομιλία δόθηκε σε ανοιχτό χώρο, σε ένα βίντεο διακρίνεται ο Τραμπ να πετάει καπελάκια στο πλήθος των συγκεντρωμένων, ορισμένοι εκ των οποίων δεν φορούσαν μάσκα.

Ανησυχία
μεταξύ των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ετσι κόλλησε κορωνοϊό ο Τραμπ: Αποκαλύψεις από σύμβουλό του

ΗΠΑ: Πάταγος στο Τwitter με την ανακοίνωση Τραμπ ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό

Η Κάλι Κάσπζακ, μια 19χρονη φοιτήτρια που πήγε σε αυτή τη συγκέντρωση, είπε ότι δεν ανησυχεί πολύ επειδή φορούσε μάσκα και εξήγησε ότι ήταν αρκετά μακριά από τον πρόεδρο.

Ο Σάιμον Έντι, ένας 24χρονος μηχανικός ο οποίος δηλώνει ότι στηρίζει τον Μπάιντεν αλλά πήγε στην προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για να δει από πρώτο χέρι την «ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» που λατρεύουν οι υποστηρικτές του, είπε ότι αισθάνεται πως μπορεί να εκτέθηκε σε κίνδυνο, αλλά όχι από τον Τραμπ, δεδομένου ότι ήταν σε μεγάλη απόσταση και φορούσε μάσκα. «Όποιος πήγε σε αυτήν την εκδήλωση εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο», σχολίασε.

Εκκληση για εξέταση σε όσους βρέθηκαν στις ομιλίες Ντόναλντ Τραμπ

Το υπουργείο Υγείας της Μινεσότα κάλεσε όσους συμμετείχαν σε προεκλογικές εκδηλώσεις του Τραμπ αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης στο Ντουλούθ αλλά και μιας άλλης στο Σόργουντ, να εξεταστούν ακόμη και αν δεν έχουν συμπτώματα.

«Υπάρχει
δυνητικός κίνδυνος μετάδοσης στη
συγκέντρωση του Ντουλούθ και σε άλλες
εκδηλώσεις που σχετίζονται με την
επίσκεψη του προέδρου Ντόναλντ
Τραμπ. Η διάδοση της
Covid-19 στην κοινότητα ήταν υψηλή στην
κομητεία Σεντ Λούις και πριν από τη
συγκέντρωση αυτής της εβδομάδας και οι
άνθρωποι που συμμετείχαν μπορεί να ήταν
μολυσματικοί χωρίς να το γνωρίζουν»,
σημείωσε.

Αμφισβητούν
την απόφαση Ντόναλντ Τραμπ να γίνει η
εκδήλωση

Στο Νιου Τζέρσεϊ, κάποιοι αμφισβήτησαν την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να διεξαχθεί κανονικά η εκδήλωση στο Μπεντμίνστερ χθες, αφού η στενή σύμβουλός του Χόουπ Χικς βρέθηκε θετική στον ιό. Ορισμένοι στην εκδήλωση φορούσαν μάσκες και άλλοι όχι.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι, κάλεσε όσους συμμετείχαν να εξεταστούν και να λάβουν όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, όπως να αυτοαπομονωθούν.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr