Νέα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία: Τα παιδιά θα μπορούν να έχουν επαφή μόνο με έναν φίλο τους

Ο κανόνας για τις κοινωνικές επαφών των παιδιών είναι σαφής: Θα μπορούν να έρθουν σε επαφή μόνο με έναν φίλο τους.

Ωστόσο, έχει νόημα για ένα παιδί να επιλέξει πραγματικά μόνο ένα φίλο ή φίλη; Στη Γερμανία, ψυχολόγοι και γονείς διερωτώνται εάν πράγματι το νέο μέτρο της γερμανικής κυβέρνησης θα αποφέρει καρπούς και θα είναι καλό για τον ψυχισμό των παιδιών.

Σύμφωνα με την Καγκελαρία της Γερμανίας, οι περιορισμοί στις επαφές των μαθητών είναι αναπόφευκτοι εάν πρέπει τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά εν μέσω της πανδημίας της νόσου Covid-19.

«Τόσο το Ινστιτούτο Robert Koch όσο και η εθνική μας επιστημονική ακαδημία, Leopoldina, έχουν υποβάλει προτάσεις για το πώς μπορούν να οργανωθούν με ασφάλεια τα σχολικά μαθήματα», επισημαίνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Γεγονός είναι πάντως ότι, τα παιδιά ηλικίας 14 έως 24 ετών είναι στην κατηγορία με τα υψηλότερα κρούσματα της νόσου Covid- 19.

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να σφίξει τον κλοιό των μέτρων για να περιορίσει την πανδημία της νόσου Covid-19, προτού λήξει το μερικό «lockdown» που έχει επιβληθεί στη χώρα έως το τέλος Νοεμβρίου, κάτι όμως που βρίσκεται αντίθετους πολλούς πρωθυπουργούς των κρατιδίων.
Ωστόσο, η Μέρκελ επιμένει ότι τα μέτρα θα πρέπει να γίνουν πιο σκληρά, όπως επισημαίνει το γερμανικό δίκτυο n-tv.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας αναμένεται να ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, ότι θα επιτρέπονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις μέχρι δύο ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά.

Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να υιοθετήσει την εναλλάξ εκπαίδευση για τους μαθητές σε σχολεία που έχουν μικρές τάξεις. Τη μία μέρα να πηγαίνουν οι μισοί μαθητές και την άλλη οι άλλοι μισοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, η Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι οι περιορισμοί που ισχύουν από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν σταθεροποιήσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό.

«Οι αριθμοί σταθεροποιούνται κάπως. Αλλά πολύ αργά», φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος.

Η ίδια τόνισε ότι δεν υπάρχει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων σε όλες τις πόλεις, όπως στο Βερολίνο, σε αντίθεση με το Αμβούργο ή τη Βρέμη.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά – Έρχεται ο αντικυκλώνας «ΩΜΕΓΑ εμποδιστής» με κρύο και βροχές

Πόλεμος στο ΕΣΥ: Οι 14 πιο κρίσιμες ημέρες – «Θερίζει» ο ιός στις ηλικίες 40-65

Σουηδία: Πώς η χαλαρότητα έφερε έκρηξη θανάτων αντί για «ανοσία αγέλης»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου: www.protothema.gr