Νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοινώνει σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον – Τρία νέα επίπεδα συναγερμού

Τρία νέα επίπεδα συναγερμού αναμένεται να θεσπίσει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ανακοινώνοντας νέα μέτρα για την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιμακούμενης υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Στόχος είναι να συντονιστεί καλύτερα η αντίδραση της κυβέρνησης κατά της COVID-19, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων.

Αφού δέχθηκε κριτική ότι εκπέμπει ένα μπερδεμένο μήνυμα στην κοινή γνώμη, καθώς οι αριθμοί των περιστατικών και των θανάτων από την COVID-19 αυξάνονται, ο Τζόνσον θα πάει και πάλι στο κοινοβούλιο, ζητώντας υποστήριξη για μια νέα προσέγγιση, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Η βόρεια Αγγλία έχει δεχτεί σκληρό πλήγμα από νέα αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 που επέβαλαν την εφαρμογή τοπικών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καθώς οι μαθητές και οι σπουδαστές επέστρεψαν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη Βρετανία, όπω μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η πόλη του Λίβερπουλ θα συμπεριληφθεί στο «τρίτο επίπεδο» των πιο αυστηρών νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων, αλλά και το κλείσιμο επιχειρήσεων στο Λίβερπουλ.

«Παμπ και μπαρ, γραφεία στοιχημάτων, καζίνο, κέντρα παιχνιδιών για ενήλικες, αλλά και γυμναστήρια θα κλείσουν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι το πρόγραμμα για τη χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών που εξαγγέλθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δεν ήταν αρκετό για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τη διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

«Οι επιχειρήσεις στην περιοχή, ειδικότερα αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας και της προσφοράς σχετικών υπηρεσιών, θα υποστούν καταστροφικές συνέπειες ή μακροπρόθεσμη καταστροφή ή θα κλείσουν» ανέφεραν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι επιχειρήσεις εστίασης

Ο τομέας των νυχτερινών κέντρων και των υπηρεσιών φιλοξενίας στη Βρετανία καταρτίζει νομική προσφυγή κατά των περιορισμών που σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση, έχοντας ως στόχο τη μη υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων για το κλείσιμο των παμπ, αλλά και άλλων επιχειρήσεων εστίασης και κοινωνικής συνάθροισης.

Τα κυβερνητικά μέτρα στοχεύουν στον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19.

Η αρμόδια ένωση για τις επιχειρήσεις της νύχτας (The Night Time Industries Association -NTIA) δήλωσε στο Reuters αργά χθες, Κυριακή, ότι ο αναφερόμενος τομέας των επιχειρήσεων προχωρεί στην ανάληψη νομικών ενεργειών, προκειμένου να αποτρέψει τη επιβολή των μέτρων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων του κλάδου.

Σύμφωνα με την προσφυγή, στην οποία αναφέρθηκε η εφημερίδα «The Financial Times», αυτή θα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις, οι οποίες να τεκμηριώνουν ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και της προσφοράς συναφών υπηρεσιών έχουν συμβάλει στην εξάπλωση της COVID-19.

«O κλάδος δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσβάλει νομικά το αφήγημα της αποκαλούμενης προσέγγισης «κοινής λογικής» από την κυβέρνηση για την υλοποίηση πιο σκληρών περιορισμών στη βόρεια Αγγλία» ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο εκτελεστικός διευθυντής της NTIA Μάικλ Κιλ.Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr