Μποτσουάνα: Ανακαλύφθηκε το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο (βίντεο)

Την ανακάλυψη ενός πελώριο διαμαντιού 1.174 καρατίων ανακοίνωσε η Μποτσουάνα, σαγηνεύοντας τα μάτια και τη φαντασία πολλών ανά τον κόσμο.

Το διαμάντι αυτό, που γεμίζει άνετα μια ανθρώπινη χούφτα, εντοπίστηκε στις 12 Ιουνίου στο αδαμαντωρυχείο Κάροουε και παρουσιάστηκε σε κυβερνητική εκδήλωση την Τετάρτη.

Την ανακάλυψή του χαιρέτησε με δηλώσεις και ο ίδιος ο Μογκβουέτσι Μασίσι, ο πρόεδρος της Μποτσουάνας, της μεγαλύτερης αδαμαντοπαραγωγού χώρας της Αφρικής.

Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο τεράστιο διαμάντι που ανακαλύπτεται στην Μποτσουάνα τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από ένα 1.098 καρατίων που επίσης τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτά τα δύο είναι πλέον το τρίτο και το τέταρτο μεγαλύτερα διαμάντια που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο.

Η ίδια εταιρία, η Καναδική Lucara Diamond, που εντόπισε αυτά τα δύο υπερπολύτιμα πετράδια, είχε βρει το 2019 και το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην ιστορία, 1.758 καρατίων, στο ίδιο μάλιστα ορυχείο.

Το ρεκόρ βεβαίως κρατά από το 1905 το με μεγάλη διαφορά μεγαλύτερο διαμάντι στην ιστορία, που είχε βρεθεί στη Νότια Αφρική και ήταν 3.106 καρατίων μέχρι να κοπεί σε μικρότερα κομμάτια και μέρος του να κοσμεί και το στέμμα της Αγγλίας.

Πηγή: CNN, The GuardianΠηγή άρθρου: www.kathimerini.gr