Μπάιντεν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και μετά το 2ο debate

Το δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων, μία ανάσα πριν από τις εκλογές, αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία του Ντόλαντ Τραμπ να ανατρέψει το κλίμα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη.

Σύμφωνα με το CNN, το 53% όσων παρακολούθησαν το ντιμπέιτ έκριναν ότι ο νικητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπάιντεν, έναντι 39% του Τραμπ. Μία δεύτερη δημοσκόπηση την οποία διενήργησε το Data for Progress κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα. 52% δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ το 41% πιστεύει ότι ο Τραμπ ήταν εκείνος που ξεχώρισε. Τέλος, η δημοσκόπηση του YouGov έδωσε τη μεγαλύτερη διαφορά στους δύο υποψηφίους: 54% υπέρ του Μπάιντεν, έναντι 35% υπέρ του Τραμπ.

Παρά την επικράτησή του, ούτε ο Μπάιντεν κατάφερε να λάμψει. Απέφυγε τις γκάφες και τις βόμβες που έριχνε εμπρός στο διάβα του ο αντίπαλός του, σε μία προσπάθεια να αμφισβητήσει την ψυχική και νοητική του διαύγεια. Μία από τις βασικές παρατηρήσεις, στις οποίες συνηγόρησε η πλειονότητα όσων παρακολούθησαν την τηλεμαχία είναι ότι ο πρόεδρος Τραμπ απέτυχε να πείσει ότι διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ζητήματα που έχουν κυριαρχήσει στη δημόσια σφαίρα προεκλογικά. Ο Τραμπ, ο οποίος εμφανίζεται δεύτερος και καταιδρωμένος στις δημοσκοπήσεις, υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του σε σχέση με την πανδημία, ενώ επέκρινε τον Μπάιντεν για την αποτυχία του να εφαρμόσει πληθώρα δημοκρατικών προτάσεων όταν ήταν αντιπρόεδρος, προειδοποιώντας ότι στόχος του είναι να εμποδίσει την ανάπτυξη της οικονομίας.

Όλοι, όμως, φάνηκαν να συμφωνούν ότι το δεύτερο ντιμπέιτ ήταν τόσο αξιοπρεπές, όσο και παραγωγικότερο από το πρώτο. Η συζήτηση εξελίχθηκε σχετικά ομαλά. Οι διακοπές ήταν λιγότερες, οι προσβολές ελάχιστες, ενώ εφαρμόστηκε αυστηρός έλεγχος στη διαδικασία. Η συζήτηση των 90 λεπτών ήταν χωρισμένη σε 15λεπτα. Κάθε ένα καταπιανόταν με διαφορετικά θέματα, όπως την πανδημία, την εξωτερική πολιτική, την οικονομία, την κλιματική αλλαγή και πολλά ακόμα. Οι υποψήφιοι επέτρεψαν ο ένας στον άλλο να μιλήσει. Χρησιμοποίησαν ήπιους τόνους. Ακόμα και όταν το κλίμα εντάθηκε, τα πνεύματα δεν ξέφυγαν. Έτσι, αυτή τη φορά, η ουσία των επιχειρημάτων των δύο υποψηφίων επικράτησε, σε αντίθεση με το χαοτικό τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το πρώτο ντιμπέιτ. Ο Τραμπ υπήρξε ευγενικός και με τη δημοσιογράφο και συντονίστρια της εκδήλωσης Κρίστεν Γουέλκερ. Δεν δίστασε, μάλιστα, να της κάνει και κομπλιμέντα για τον τρόπο που χειρίστηκε την βραδιά και τον ρόλο της. «Μέχρι στιγμής σέβομαι πολύ τον τρόπο που το χειρίζεστε», δήλωσε.

Τις εντυπώσεις κέρδισαν και οι σύζυγοι των υποψηφίων. Επίσης, δεν έμεινε ασχολίαστη η ψυχρότητα που διακατείχε την συνύπαρξη Τραμπ και Μελάνιας στη σκηνή. Ακόμα μία φορά βιάστηκε να απομακρύνει το χέρι της από το δικό του.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΟΥ: Σε «επικίνδυνο μονοπάτι» ορισμένες χώρες στην πανδημία του κορωνοϊού

Αντιμέτωπες με μισό εκατομμύριο θανάτους έως τον Φεβρουάριο λόγω κορωνοϊού οι ΗΠΑ

Βίντεο: Χυδαίες ύβρεις από τους Χρυσαυγίτες μέσα από την κλούβα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου: www.protothema.gr