Μια θλιμμένη επέτειος γάμου για τη νύφη που έζησε την καταστροφική έκρηξη της Βηρυτού

Κανονικά θα ήταν μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της ζωής της, αλλά η Λιβανέζα γιατρός Ισράα Σεμπλάνι δεν έχει στο σπίτι της ούτε μία φωτογραφία από τον γάμο της καθώς οι μνήμες είναι οδυνηρές.

Το απόγευμα της 4ης Αυγούστου του 2020, την ημέρα που παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Άχμαντ Σουμπεΐχ, η Σεμπλάνι στεκόταν απαστράπτουσα στο λευκό της νυφικό σε μια πλατεία της Βηρυτού, όταν τα πάντα γύρω της καταστράφηκαν από το ισχυρό ωστικό κύμα της έκρηξης.

Το βίντεο κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο – μια από τις πολλές συγκλονιστικές ιστορίες που έγιναν γνωστές την ημέρα που η τεράστια έκρηξη συντάραξε την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Πάνω από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν. Τμήματα της πόλης αφανίστηκαν, με την καταστροφή να είναι εμφανής ακόμα και σήμερα.

«Ακόμα δεν έχω βάλει φωτογραφία του γάμου μου στο σπίτι», είπε η 30χρονη Σεμπλάνι, επιστρέφοντας στην ίδια πλατεία όπου άλλα ζευγάρια γιόρταζαν τον γάμο τους, όπως ακριβώς έκανε εκείνη και ο σύζυγός της.

«Ήταν μια καταστροφή για τον λιβανέζικό λαό. Δεν μπορώ να βλέπω γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, παιδιά που έχασαν τους γονείς τους, ή την καταστροφή που συνέβη, και να είμαι χαρούμενη. Δεν μπορώ να λέω ψέματα στον εαυτό μου».

Το ζευγάρι σχεδιάζει να εργάζεται στην πρώτη τους επέτειο για να κρατήσουν απασχολημένο το μυαλό τους: εκείνη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Rafik Hariri και εκείνος στην επιχείρηση ενδυμάτων του.

«Είναι μια ημέρα για οποία δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια», δήλωσε ο 34χρονος Σουμπεΐχ. «Είναι μια ημέρα λύπης και θλίψης, μια μαύρη ημέρα, μια ημέρα θρήνου για όλο τον Λίβανο».

Τον Σεπτέμβριο, η Σεμπλάνι επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου εργαζόταν αλλά οι περιορισμοί του κορονοϊού δεν επέτρεψαν στον σύζυγό της να την ακολουθήσει. Έτσι γύρισε και πάλι στον Λίβανο για να είναι μαζί με τον Σουμπεΐχ, έως ότου βρουν μια νέα βάση μακριά από την οικονομική κρίση στη χώρα τους.

«Αναζητούμε ασφάλεια, δεν θέλουμε χρήματα, δεν θέλουμε έναν εξεζητημένο τρόπο ζωής, θέλουμε απλά ασφάλεια», δήλωσε η Σεμπλάνι.

Ίσως αναζητά και έναν τόπο όπου οι άνθρωποι θα την αναγνωρίζουν, αλλά για άλλους λόγους.

«Φυσικά και χαίρομαι που οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν όπου πηγαίνω, και είμαι σίγουρη ότι σε όλους αρέσει να είναι γνωστοί, αλλά προτιμώ να είμαι γνωστή με διαφορετικό τρόπο, διότι όταν ο κόσμος με αποκαλεί ‘διάσημη νύφη’ ή ‘νύφη της Βηρυτού’, θυμάμαι όλες αυτές τις άσχημες στιγμές».

Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr