Μη αναστρέψιμο το προβάδισμα 16 μονάδων του Μπάιντεν

Το μεγαλύτερο προβάδισμα που έχει καταγράψει έως τώρα στις δημοσκοπήσεις επί του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απολαμβάνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν μετά τη σύντομη νοσηλεία του κ. Τραμπ, ανερχόμενο στις 16 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση των CNN και SSRS.

Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) δείχνει τον κ. Μπάιντεν να αποκομίζει το 57% των προτιμήσεων έναντι μόλις 41% για τον κ. Τραμπ.

Επίσης σημαντικό είναι το εύρημα ότι εννιά στους 10 από όσους προτίθενται να συμμετάσχουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου έχουν ήδη αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν, και μόνο το 8% δηλώνει ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει οριστικά – κάτι που καθιστά μη αναστρέψιμο το προβάδισμα Μπάιντεν. Βεβαίως στις ΗΠΑ δεν μετρά το γενικό ποσοστό ψήφων αλλά το σύνολο των εκλεκτόρων που αναδεικνύουν οι πολιτείες.

Ωστόσο δημοσίευμα των Financial Times την Τετάρτη επισημαίνει ότι ο χειρισμός του προέδρου Τραμπ στο ζήτημα της ασθένειάς του τις τελευταίες ημέρες έχει αποξενώσει πολλούς ηλικιωμένους ψηφοφόρους του στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριδα.

Πηγή: CNN, Financial Times

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr