Μεξικό: “Εφτάψυχη” υπεραιωνόβια γιαγιά έγινε εντελώς καλά! (video)

Ο κορονοϊός “βρήκε” το δάσκαλό του στο πρόσωπο μίας γυναίκας 103 ετών στο Μεξικό. Η υπεραιωνόβια ασθενής με χρόνια αναπνευστική νόσο, μολύνθηκε με τον ιό και νοσηλεύτηκε για 11 ημέρες στην εντατική.

Κι ενώ ο κορονοϊός σαρώνει και στο Μεξικό, η 103χρονη ξεπέρασε τα προβλήματα υγείας και έλαβε εξιτήριο, όπως ανακοίνωσε το Μεξικανικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης. Το Ινστιτούτο, το οποίο υπάγεται στο μεξικανικό σύστημα υγείας, ανακοίνωσε ότι η γυναίκα, της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο το όνομα, Μαρία, νοσηλεύτηκε για 11 ημέρες.

Είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό, αλλά παρά τα πνευμονολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν πάσχει από άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία ή η υπέρταση.

 

“Αυτό βοήθησε στο να το ξεπεράσει”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο (03.10.2020) το Ινστιτούτο.

Η γυναίκα μπήκε στις 22 Σεπτεμβρίου σε νοσοκομείο της Γoυαδαλαχάρα με πυρετό, δύσπνοια και καταρροή. Δεν χρειάστηκε να τοποθετηθεί σε αναπνευστήρα.

“Ήταν διαρκώς ευδιάθετη, είχε διαύγεια και μιλούσε στους γιατρούς. Μας προέτρεπε να προσέχουμε τους εαυτούς μας. Η εξέλιξή της ήταν πολύ καλή, τα συμπτώματά της εξαφανίστηκαν”, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου, Ντέιβιντ Σάντσες.

 

Η ασθενής επέστρεψε στο σπίτι της την Παρασκευή (02.10.2020). Φωτογραφίες της που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο τη δείχνουν να χειροκροτεί τους γιατρούς της, ενώ μεταφέρεται εκτός νοσοκομείου σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Το Μεξικό έχει καταγράψει 757.953 κρούσματα του κορονοϊού και 78.880 θανάτους από covid19 από τον Φεβρουάριο.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις είναι εκείνη ενός άνδρα 118 ετών από τη νοτιοανατολική πολιτεία Ταμπάσκο, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό στις 25 Ιουλίου και ιάθηκε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / video: prensalibre.comΠηγή άρθρου: www.newsit.gr