«Μεγάλη ανησυχία» για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού εξέφρασε η Μέρκελ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 14:44

Γερμανία: «Μεγάλη ανησυχία» για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού εξέφρασε η Μέρκελ

«Μεγάλη ανησυχία» για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία εξέφρασε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα, τα Χριστούγεννα θα έχουμε σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα την ημέρα. Εστίασε μάλιστα την προσοχή της στο Βερολίνο, όπου, όπως είπε, «κάτι πρέπει να γίνει!».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τα μέλη του Προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η κα. Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) και της εφημερίδας Bild, τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι τοπικές εστίες έξαρσης του κορωνοϊού, διαφορετικά, είπε, «τα Χριστούγεννα θα έχουμε αριθμούς όπως αυτούς της Γαλλίας, ίσως και 19.200 νέα κρούσματα την ημέρα», τρεις φορές περισσότερα από όσα τον περασμένο Μάρτιο. Η καγκελάριος εξέφρασε ακόμα την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, ενώ, σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, δήλωσε προβληματισμένη με την εξέλιξη της κατάστασης στο Βερολίνο και αμφισβήτησε το εάν η τοπική κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων. «Στο Βερολίνο πρέπει κάτι να γίνει!» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει η Bild, η καγκελάριος έθεσε ως βασική προτεραιότητα για το προσεχές διάστημα τη διατήρηση της οικονομίας, των σχολείων και των παιδικών σταθμών σε λειτουργία και εξέφρασε την ανησυχία της για τις συγκεντρώσεις σε πάρτι, εστιατόρια και χώρους λατρείας. «Το ποδόσφαιρο είναι για την ώρα δευτερεύον» είπε χαρακτηριστικά.

Αύριο η καγκελάριος θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης συντονισμένων μέτρων για την πανδημία, ενόψει και των Χριστουγέννων και κυρίως της λειτουργίας των υπαίθριων χριστουγεννιάτικων αγορών που ξεκινά τον Νοέμβριο.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 14:51

Πηγή άρθρου: www.zougla.gr