Με φόρα για τις εκλογές ο Τραμπ, «στηρίζει όσους τον στηρίζουν»

Δυναμικά στην προεκλογική εκστρατεία για τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ μπήκε ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δείχνει με κάθε τρόπο ότι θα παραμείνει ενεργός και πως κοιτάζει για προς τις προεδρικές εκλογές του 2024. Σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για το Κογκρέσο, στο Ουέλιγκτον του Κλίβελαντ, μίλησε επί μιάμιση ώρα με τον γνωστό, προκλητικό τρόπο του, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχασε τις εκλογές, αλλά του τις έκλεψαν.

Είναι η «πρώτη συγκέντρωση για τις εκλογές του 2022» είπε ανοίγοντας την ομιλία του, και «θα ξαναπάρουμε τη Βουλή (των Αντιπροσώπων), θα ξαναπάρουμε τη Γερουσία».

Η ομιλία του είχε απ’ όλα: την περιγραφή που «τρέχει προς την καταστροφή» υπό την προεδρία Μπάιντεν, τους ισχυρισμούς για νοθεία στις εκλογές και όλα όσα κάνουν τους οπαδούς του να παραληρούν. «Ο Τζο Μπάιντεν καταστρέφει το έθνος μας μπροστά στα μάτια μας», υποστήριξε. «Ποιός διάβολε ξέρει τι θα συμβεί το 2024, δεν θα έχουμε καν χώρα!», αναφώνησε.

«Κερδίσαμε τις εκλογές δύο φορές και είναι πιθανό να πρέπει να τις ξανακερδίσουμε και τρίτη φορά», δήλωσε επίσης, προκαλώντας τις επευφημίες των χιλιάδων οπαδών του

Στην ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τη στρατηγική του να υποστηρίξει στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο («midterms»), τον Νοέμβριο 2022, τους υποψηφίους που τον υποστηρίζουν. Η ομιλία του έγινε για να υποστηριχθεί ο πρώην σύμβουλός του Μαξ Μίλερ, ο οποίος είναι υποψήφιος με αντίπαλο άλλο μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Άντονι Γκονσάλες.

Ο Γκονσάλες, βουλευτής Οχάιο, ήταν ένας από τους δέκα Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων, από τους 211 συνολικά, που ψήφισε υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της δίκης του για «υποκίνηση εξέγερσης». Ο Τραμπ αθωώθηκε, καθώς στη δίκη στη Γερουσία δεν συγκεντρώθηκαν αρκετές ψήφοι για να καταδικαστεί, όχι γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία εις βάρος του, ωστόσο έκτοτε έχει ορκιστεί να κάνει τα πάντα για να μην επανεκλεγούν οι λίγοι Ρεπουμπλικάνοι που στάθηκαν απέναντί του.

«Ο Άντονι Γκονσάλες είναι ένας ψευτορεπουμπλικάνος και μια ντροπή για την πολιτεία σας», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, που έπλεξε αντίθετα το εγκώμιο του Μίλερ. «Ο Μαξ θα είναι σκληρός σχετικά με τη μετανάστευση (…) θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας του Οχάιο, όπως έκανα εγώ».

Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί από τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, ωστόσο εξακολουθεί να έχει μεγάλη επιρροή στους Ρεπουμπλικάνους και τους επόμενους μήνες σκοπεύει να ενισχύσει τη δημόσια παρουσία του.

Έχει ήδη προγραμματίσει για την Τετάρτη να μεταβεί στο Τέξας για να επισκεφθεί τη μεθοριακή ζώνη με το Μεξικό και να μιλήσει για την παράτυπη μετανάστευση, ένα από τα κεντρικά θέματα της προεδρίας του, ενώ στις 3 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση στη Σαρασότα της Φλόριντα.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr