Μαύρη Θάλασσα: Video του ρωσικού υπουργείου Άμυνας από το επεισόδιο με την oλλανδική φρεγάτα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε λεπτομέρειες για το επεισόδιο με την ολλανδική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του η ολλανδική φρεγάτα Evertsen, η οποία βρισκόταν σε ουδέτερα ύδατα άλλαξε πορεία και άρχισε να κινείται προς το στενό του Κέρτς.

Ταυτόχρονα δημοσιοποίησε και βίντεο από το επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας είχε υποστηρίξει πως την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή μια ημέρα μετά από τον εικονικό βομβαρδισμό από ρωσικα μαχητικά προς βρετανικό αντιτορπιλικό στη Μάυρη Θάλασσα, ένα ακόμα σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας, την περασμένη Πέμπτη, στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας η φρεγάτα τους «Evertsen» ενώ έπλεε νοτιονατολικά της Κριμαίας, ρωσικά μαχητικα αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά και κοντά στο πλοίο.

«Μετά από αρκετές ώρες εκφοβισμού, το πλοίο αντιμετώπισε δυσκολίες και στα ηλεκτρονικά του μέσα».

Η θέση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Με μια λιτή του ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πριν λίγο ανέφερε πως η ολλανδική φρεγάτα Evertsen, η οποία βρισκόταν σε ουδέτερα ύδατα, άλλαξε την πορεία της και άρχισε να κινείται προς το στενό του Κέρτς.

Προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση των ρωσικών συνόρων, μαχητικά Su-30 και βομβαρδιστικά Su-24 πραγματοποιήσαν πτήση. Μετά από αυτό, η ολλανδική φρεγάτα άλλαξε αμέσως πορεία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τονίζει πως η πτήση ήταν σε ασφαλή απόσταση από την ολλανδική φρεγάτα και έγινε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοΠηγή άρθρου: www.in.gr