Μάχες στα βορειοδυτικά του Κιέβου – Πάνω από 3.400 στρατιωτικές ουκρανικές εγκαταστάσεις έχουν καταστρέψει οι Ρώσοι

Έντονες μάχες αναφέρονται στα βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, καθώς δημοσιεύματα του BBC αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται τώρα μόλις 25 χιλιόμετρα από την πόλη.

Νωρίτερα, σε επίσημες ανακοινώσεις του εκπροσώπου του του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, αναφέρθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μέχρι στιγμής έχουν θέσει εκτός λειτουργίας, 3.491 εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας.

Ανακοίνωσε ακόμα πως τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν 9 χιλιόμετρα σε μια μέρα και κατέλαβαν τρεις νέους οικισμούς στην αυτοανακηρυγμένη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ» (ΛΔΝ) και οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν την επίθεση στην Ουκρανία σε ένα ευρύ μέτωπο».

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εξάλλου, έδειξε σε βίντεο την καταστροφή οχήματος μάχης πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε εξοπλισμένη θέση στην περιοχή του Κιέβου. Το ουκρανικό αυτοκίνητο καταστράφηκε από πυρομαχικά πυροβολικού Krasnopol. Επίσης, δημοσίευσε βίντεο με την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Ανακοινώθηκε επίσης, πως τα ξημερώματα του Σαββάτου, απενεργοποιήθηκαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Βασίλκοφ και το κύριο κέντρο ραδιοφωνικών πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Από την πλευρά της Ουκρανίας, ανακοινώθηκε πως ο στρατός κατέρριψε ένα κατασκοπευτικό drown στο Κίεβο ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως στη Μαριούπολη, βομβαρδίστηκε ένα  τζαμί που φιλοξενούσε αμάχους.

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως η Ρωσία «δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της να περικυκλώσει» την πρωτεύουσα Κίεβο, ενώ κατηγόρησε τη Λευκορωσία, ότι βοήθησε τη Ρωσία με καύσιμα και λιπαντικά και ότι επέτρεψε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει τους σιδηροδρόμους και τα αεροδρόμια της χώρας.

Πηγή άρθρου: www.902.gr