Λονδίνο: Αιματηρές συμπλοκές αστυνομικών – διαδηλωτών σε συγκέντρωση κατά των μέτρων

Συμπλοκές ξέσπασαν το Σάββατο στο κεντρικό Λονδίνο όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά πολλοί διαδηλωτές και αστυνομικοί.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την Πλατεία Τραφάλγκαρ για να διαδηλώσουν κατά των νέων περιοριστικών μέτρων, κρατώντας πινακίδες με συνθήματα όπως «Όχι στους ηλίθιους κανόνες» και «Δεν συναινούμε».

AP Photo/Frank Augstein

Η Μητροπολιτική Αστυνομία τόνισε ότι η διαμαρτυρία έπρεπε να λήξει επειδή οι συγκεντρωμένοι δεν τηρούσαν τις αποστάσεις, ούτε φορούσαν μάσκες.

Στην Αγγλία επιτρέπονται πλέον οι συναθροίσεις έως 6 ατόμων. Εξαιρούνται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, εφόσον όμως οι συμμετέχοντες τηρούν τους κανόνες και κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.

«Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, η διαμαρτυρία αυτή δεν εξαιρείται από τους κανονισμούς», ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter. «Ζητάμε από τους παρευρισκόμενους να διαλυθούν. Δυστυχώς, κάποιοι αξιωματικοί τραυματίστηκαν» όταν ήρθαν σε αντιπαράθεση με το πλήθος, πρόσθεσε. Ορισμένοι εκτόξευαν μπουκάλια με νερό εναντίον των αστυνομικών, ενώ άλλοι τους καλούσαν «να επιλέξουν με ποια πλευρά» θα συνταχθούν.

Σε τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με το BBC.

AP Photo/Frank Augstein

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση γκλομπ, προκαλώντας τραυματισμούς διαδηλωτών, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις.

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωθέντες αποχώρησαν τελικά από την Πλατεία Τραφάλγκαρ, όμως η αστυνομία ανέφερε ότι κάποιοι συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ.

Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 6.042 νέα κρούσματα της Covid-19 και 34 θανάτους το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία.

Πηγές: Reuters, ΒΒC

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή άρθρου: www.ert.gr