Κύπρος: Επίθεση διαδηλωτών στο τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα

Φωτ.: Καθημερινή Κύπρου

Επίθεση από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν νωρίτερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία κατά των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», με κύριο στόχο το τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, σημειώθηκαν επεισόδια, με διαδηλωτές να πετάνε κροτίδες και να προκαλούν ζημιές βάζοντας φωτιά στα αυτοκίνητα των εργαζομένων του συγκροτήματος.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν και στο κτίριο προκαλώντας ζημιές, ρίχνοντας πέτρες. Μπήκαν αρχικά στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Σίγμα.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν ξανά στο Προεδρικό όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο. Σημειώθηκε ένας τραυματισμός αστυνομικού ο οποίος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειεςμ ενώ αναφέρονται και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και προσθέτει: «Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών».

Την επίθεση στο δημοσιογραφικό συγκρότημα καταδίκασε η Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της στο Τwitter, «την Ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία έχουμε χρέος να τις προστατεύσουμε με κάθε κόστος».

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr