Κοτζιάς κατά ΣΥΡΙΖΑ για εξωτερική πολιτική: «Στροφή στον νεοσημητισμό, εγκατάλειψη αρχών»

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, με ανάρτησή του κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον νεοσημητισμό και εγκατάλειψη αρχών εξωτερική πολιτικής 2015-8».

Οπως αναφέρει αναλυτικά: 

«Διάβασα με Προσοχή το “ντοκουμέντο” του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά. Λυπάμαι πραγματικά για στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον νεοσημητισμό και εγκατάλειψη αρχών εξωτερική πολιτικής 2015-8. Δεν μπορεί κάποιος να καμαρώνει για τα αποτελέσματά της και να αρνείται τις αρχές και τις αξίες της. Για πρώτη φορά από το 2012 σε ανακοίνωση αυτού του κόμματος για το συγκεκριμένο θέμα λείπει κάθε αναφορά σε πατριωτισμό. Ταυτόχρονα εγκατέλειψε θέσεις κατάργησης εγγυήσεων επί Κύπρου, ενώ ντρέπεται να αναφέρει την τουρκική κατοχή. Μια ένοπλη και βίαιη κατοχή της Τουρκίας που απαιτεί ταυτόχρονα την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. Κρίμα».

Την ανάρτηση του κ. Κοτζιά σχολίασε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, ανέφερε πως η εν λόγω απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου «όχι μόνο δεν εγκαταλείπει αρχές μας σε εξωτερική πολιτική αλλά σε μια κρίσιμη συγκυρία αναδεικνύει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το μόνο κόμμα με εμπεριστατωμένες θέσεις και στρατηγική».Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr