Κορωνοϊός – Τουρκία: Υποβάθμιση των κρουσμάτων καταγγέλλει ο ιατρικός σύλλογος

Ο σημαντικότερος ιατρικός σύλλογος της Τουρκίας και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης επέκριναν την Πέμπτη την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώνει ως κρούσματα του νέου κορωνοϊού μόνο τους ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα της ασθένειας.

Τα μέλη της Τουρκικής Ιατρικής Ένωσης (TTB) και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σημείωσαν ότι η πολιτική αυτή, την οποία παραδέχτηκε χθες το βράδυ το υπουργός Υγείας, κρύβει το πραγματικό μέγεθος της πανδημίας και είχε ως στόχο να συνεχιστεί η οικονομική δραστηριότητα.

Την Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά φάνηκε να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει τον πραγματικό αριθμό των θετικών τεστ, λέγοντας ότι καταμετρά μόνο εκείνους που είναι συμπτωματικοί. Η ΤΤΒ, που εδώ και μήνες προειδοποιούσε για την ελλιπή καταγραφή των κρουσμάτων εκ μέρους της κυβέρνησης, τόνισε ότι οι αμφιβολίες της επιβεβαιώθηκαν. «Δεν κινήσατε μια διαφανή διαδικασία. Κρύψατε την αλήθεια. Δεν αποτρέψατε τη διάδοση αυτής της πανδημίας», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter.

Πηγή άρθρου: www.cnn.gr