Κορωνοϊός: Το καθολικό lockdown επιστρέφει στην Ευρώπη -Η Ιρλανδία η πρώτη χώρα που επιβάλλει εκ νέου απαγόρευση κυκλοφορίας | ΚΟΣΜΟΣ

Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ιρλανδίας από τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη θα τεθεί εκ νέου σε καθολικό lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Κάπως έτσι η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προχωρά εκ νέου σε ένα τέτοιο βήμα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός της, Μίχαελ Μάρτιν. Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει νέα, πιο αυστηρά μέτρα, τα οποία φαίνεται πως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Lockdown
με τα σχολεία ανοιχτά
στην Ιρλανδία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στην Ιρλανδία -Τέλος οι επισκέψεις σε σπίτια

Ιρλανδία: 1.012 νέα κρούσματα κορωνοϊού -Ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Απρίλιο

Τα νέα μέτρα για καθολικό lockdown προβλέπουν κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων λιανικής και περιορισμό της λειτουργίας εστιατορίων και παμπ σε takeaway, με τους πολίτες να μην επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές Οκτωβρίου, η επιτροπή Υγείας της Ιρλανδίας πρότεινε το καθολικό Lockdown, μπροστά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και θα επιτραπούν οι βασικές υπηρεσίες όπως στον κλάδο των κατασκευών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάρτιν, θέτοντας τη χώρα στο ύψιστο επίπεδο περιορισμών -επίπεδο 5- για έξι εβδομάδες.

Εξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού και πάλι στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία επέβαλε ένα από τα πιο μακρά σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και ενέτεινε τους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε ξανά.

Στις 10 Οκτωβρίου, η Ιρλανδία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε μία ημέρα από τον περασμένο Απρίλιο, με 1.012 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr