Κορωνοϊός: Μερικό lockdown στο Παρίσι -Ειδικό καθεστώς για τα εστιατόρια, κλείνουν όλα τα μπαρ | ΚΟΣΜΟΣ

Η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Την εξέλιξη ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο στη Γαλλία, πράγμα που μεταφράζεται σε λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη. Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό θα εφαρμοστούν τόσο στην πρωτεύουσα, όσο όμως και σε τρία διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο αυτό από την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Le Figaro θα είναι απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο, προκειμένου να μπορούν τα εστιατόρια να παραμείνουν ανοιχτά, ενώ μπαίνει δεκαπενθήμερο λουκέτο στα μπαρ της πόλης, που μέχρι σήμερα μπορούσαν να λειτουργούν ως τις 22.00. Το Παρίσι είχε προχωρήσει παράλληλα σε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

Οι τρεις
παράμετροι που οδήγησαν στα νέα μέτρα
για τον κορωνοϊό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός-Παρίσι: Εργαζόμενοι σπάνε πιάτα στους δρόμους -Φοβούνται πως θα βάλουν «λουκέτο» από Δευτέρα

Κορωνοϊός: 16.972 νέα κρούσματα στη Γαλλία

Τις τελευταίες ημέρες η επιδημιολογική εικόνα από το Παρίσι φαίνεται πως ξεπερνούσε το όριο που θέτουν οι ειδικοί σε τρεις παραμέτρους, προκειμένου να θέσουν την πρωτεύουσα σε ύψιστο συναγερμό για τον κορωνοϊό. Αυτές είναι, ο αριθμός νέων κρουσμάτων, το ποσοστό θετικών στον κορωνοϊό στις ευπαθείς ομάδες (μεγαλύτερες ηλικίες) και ο αριθμός των κλινών σε ΜΕΘ που καταλαμβάνονται από ασθενείς Covid-19.

Με βάση τα εργαλεία των υγειονομικών Αρχών υπολογίζεται πως οι διασωληνωμένοι αναμένεται να ξεπεράσουν το 60% επί του συνόλου κλινών σε ΜΕΘ σε περιοχές του Παρισιού, ως τα μέσα Νοέμβρη. Η νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων θα ανακοινωθεί λεπτομερώς αύριο και θα είναι διάρκειας δεκαπέντε ημερών, διευκρίνισε το πρωθυπουργικό γραφείο.

12.564 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα

Η Γαλλία ανακοίνωσε 12.565 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 619.190 κρουσμάτων. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 32 τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 32.230.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των νοσηλευομένων ανήλθε σε 4.264, ανάμεσά τους, 893 κρούσματα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Το Σάββατο, η Γαλλία σημείωσε ρεκόρ κρουσμάτων με 16,972 νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr