Κορωνοϊός-Ιταλία: Ρεκόρ πενταμήνου με 2.548 νέα κρούσματα, 24 νεκρούς | ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού καταγράφεται στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, με 2.548 νέες μολύνσεις, ενώ 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Την Τετάρτη, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονταν σε 1.851, ενώ ανακοινώθηκαν και 19 νεκροί. Ο αριθμός των σημερινών νέων μολύνσεων, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ο υψηλότερος από τις 24 του περασμένου Απριλίου.

Πού σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία-κορωνοϊός: Πιθανή η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

Κορωνοϊός-Ιταλία: 1.851 νέα κρούσματα -Δύο γερουσιαστές των «Πέντε Αστέρων» θετικοί στον ιό

Τα περισσότερα περιστατικά νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό σημειώθηκαν σήμερα στην περιφέρεια του Βένετο (445), στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (390), στη Λομβαρδία (324) και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (265).

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Κόντε, Ρομπέρτο Σπεράντσα, κάλεσε τους Ιταλούς «να αντέξουν άλλους οκτώ μήνες και να σφίξουν τα δόντια». Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση της χώρας να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία έως το τέλος Ιανουαρίου.

Στη
χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους
προσανατολίζεται η Ρώμη

Στο μεταξύ, η περιφέρεια του Λατίου, με πρωτεύουσα τη Ρώμη, σύμφωνα με ό,τι διαρρέει, ετοιμάζεται να επιβάλει τη χρήση προστατευτικής μάσκας και στους ανοικτούς χώρους.

Στόχος του μέτρου είναι να περιοριστούν οι νέες μολύνσεις σε περιοχές όπου συχνάζουν νέοι, κυρίως το Σαββατοκύριακο, όπως είναι, για παράδειγμα, το ιστορικό κέντρο της Αιώνιας Πόλης.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr