Κορωνοϊός-Ιταλία: 2.499 νέα κρούσματα -Εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού | ΚΟΣΜΟΣ

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 2.499 νέα κρούσματα και 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τη σημερινή ημέρα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 120.000 διαγνωστικά τεστ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας αναφέρει ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση για ένατη συνεχή εβδομάδα, με επιδείνωση του φαινομένου από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα περισσότερα περιστατικά διαγνώσθηκαν στην περιφέρεια της Νάπολης, Καμπανία (392), στη Λομβαρδία (307) και στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (264). Συνολικά, 50.561 ασθενείς είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό, 3.142 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και 294 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα μέτρα που εξετάζονται στην Ιταλία

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ρώμης εξετάζει τη δυνατότητα να επιβληθεί η χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους, σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι, δήλωσε ότι «στο τέλος, το μέτρο αυτό -έστω και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές- μπορεί πράγματι να υιοθετηθεί από όλες τις ιταλικές περιφέρειες».Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr