Κορονοϊός: Η Μαδρίτη, η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που επιστρέφει στο lockdown – Κόσμος

Η Μαδρίτη θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που επιστρέφει στο lockdown, καθώς περίπου 4,8 εκατομμύρια κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας και εννέα δορυφορικών πόλεων θα απαγορεύεται να βγαίνουν εκτός της περιφέρειας λόγω της αύξησης των μολύνσεων από τον κορονοϊό.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν νωρίτερα και η χωρητικότητά τους θα μειωθεί στο μισό στο πιο ‘θερμό σημείο’ των μολύνσεων στην Ευρώπη.

Οι νέοι περιορισμοί, που θα αρχίσουν στις 10.00 μ.μ. τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας), δεν θα είναι τόσο αυστηροί όσο στο προηγούμενο lockdown που ξεκίνησε τον Μάρτιο, όταν απαγορεύτηκε στους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κάτοικοι ανησυχούν και έχουν εξοργιστεί με την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κεντρική και την περιφερειακή κυβέρνηση.

«Ήμασταν οκτώ μήνες με μάσκες και χωρίς νυκτερινά κέντρα και πάρτι, και εξακολουθεί να υπάρχει μετάδοση. Τότε τι είδους επίδραση θα έχουν αυτοί οι περιορισμοί;» αναρωτήθηκε ο Σόνι βαν ντεν Χόλσταϊν, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Sanissimo.

«Ο κόσμος είναι σε σύγχυση, διστάζει να βγει», είπε, ακριβώς τη στιγμή που ένας πελάτης τηλεφωνούσε για να ακυρώσει μια κράτηση για το Σάββατο. «Άλλη μια ακύρωση — επειδή φοβούνται».

Οι υπό συντηρητική ηγεσία περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης συμμορφώθηκαν απρόθυμα με την εντολή που δόθηκε από την υπό την ηγεσία των σοσιαλιστών κεντρική κυβέρνηση να απαγορευθούν όλες οι μετακινήσεις εκτός από εκείνες προς/από το σχολείο, την εργασία, για λόγους υγείας, ή για ψώνια.

Διάσημη για τα ξενύχτια και το συνήθως ζωηρό τουριστικό ρεύμα της, η Μαδρίτη θα βλέπει επίσης τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 11.00 μ.μ. αντί στη μία το πρωί. Η χωρητικότητα των εστιατορίων, των γυμναστηρίων και των καταστημάτων θα μειωθεί στο μισό.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε από σήμερα», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ενρίκε Λόπεθ σε συνέντευξη Τύπου, ζητώντας συγγνώμη από τους κατοίκους της Μαδρίτης για την αβεβαιότητα των προηγούμενων ημερών, επιρρίπτοντας παράλληλα την ευθύνη στην κεντρική κυβέρνηση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.Πηγή άρθρου: www.news247.gr