Κορωνοϊός: Η επιτροπή Υγείας της Ιρλανδίας πρότεινε στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε lockdown | ΚΟΣΜΟΣ

Η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων δημόσιας υγείας της Ιρλανδίας συμβουλεύει την κυβέρνηση να κινηθεί προς την επιβολή του υψηλότερου επιπέδου περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οπως μετέδωσε το εθνικό δίκτυο RTE, οι ειδικοί πρότειναν στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενικό lockdown, η οποία βρίσκεται στο μεσαίο επίπεδο επιβολής μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Εκρηξη κρουσμάτων στη Βόρεια Ιρλανδία: 934 μολύνσεις σε 24 ώρες

Κορωνοϊός – Ιρλανδία: Ξανανοίγουν οι παμπ έπειτα από έξι μήνες – Συνεχίζονται οι περιορισμοί στο Δουβλίνο

Η επιτροπή απέστειλε χθες επιστολή προς την κυβέρνηση προτείνοντας την επιβολή περιορισμών επιπέδου 5. Ολες οι κομητείες της Ιρλανδίας βρίσκονται σήμερα στο επίπεδο 2 των περιοριστικών μέτρων, εκτός του Δουβλίνου και του Ντόνεγκαλ που βρίσκονται στο επίπεδο 3.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων του επιπέδου 5, οι άνθρωποι καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι, εκτός των περιπτώσεων φυσικής άσκησης σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την κατοικία τους, ενώ επιτρέπονται ολιγάριθμές συγκεντρώσεις σε περίπτωση κηδειών και γάμων.

Live όλες οι ειδήσεις για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, στην Ελλάδα και στον κόσμο, μέσα από το site του νέου iefimerida.gr, www.koronoios-live.gr.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr