Κορωνοϊός: Αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της πείνας και της ανεργίας η Μαγιόρκα

Ο κορωνοϊός πλήττει διπλά τη Μαγιόρκα. Τα κρούσματα στο νησί εκτοξεύονται επικίνδυνα, ενώ μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία, η ανέχεια, ακόμη και η πείνα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Στην ουρά περιμετρικά της εκκλησίας των καπουτσίνων στο ιστορικό κέντρο της Πάλμα δε Μαγιόρκα πολλοί φορούν γυαλιά ηλίου και ας έχει συννεφιά, αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle. Άλλοι πάλι κρύβουν το πρόσωπό τους όσο πιο βαθιά μπορούν στο καπέλο ή την κουκούλα τους. Όλοι περιμένουν στην ουρά για το δωρεάν γεύμα του συσσιτίου. Όσο συνεχίζεται η πανδημία, τόσο μεγαλώνουν οι ουρές στη Μαγιόρκα, τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό τόσων και τόσων Γερμανών και Βρετανών. Η ζήτηση για βοήθεια από τις οργανώσεις αρωγής δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη όσο σήμερα, διαπιστώνει η τοπική εφημερίδα Diario de Mallorca.

Στην ουρά περιμένουν νεαροί πτυχιούχοι, καλοντυμένοι γονείς με τα παιδιά τους και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καφέ, των οποίων τα έσοδα μηδενίστηκαν όταν σταμάτησαν να έρχονται τουρίστες στο νησί των Βαλεαρίδων. Πολλοί έχασαν τη δουλειά τους και τώρα ντρέπονται που βρίσκονται εδώ στην ουρά για ένα δωρεάν γεύμα.

Πηγή άρθρου: www.cnn.gr