Κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων για τους Βρετανούς θέλει η Μέρκελ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021, 08:15

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει ήδη σήμερα να απαγορευτεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή όχι, εξαιτίας του ότι έχει εξαπλωθεί πολύ η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας» λόγω της ευρείας διάδοσης αυτού του παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Κατά το δημοσίευμα των Τάιμς, αυτή η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους Ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και αναμένεται να βρει αντίσταση από πλευράς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας.

Η κα. Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα. Το Λονδίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του για να επιτρέπεται στους πολίτες του ΗΒ που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.

Τον προηγούμενο μήνα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε ότι θα είναι «υποχρεωτική η απομόνωση» για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021, 08:22

Πηγή άρθρου: www.zougla.gr