Κίνα: H… μεγάλη των σκύλων σχολή φροντίζει και όσους απορρίπτει

Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας δεν είναι για όλους, και το ίδιο ισχύει και για τις μονάδες Κ9, των αστυνομικών σκύλων. Αν δε διαθέτεις την απαραίτητη σκληράδα όχι μόνο δεν προσλαμβάνεσαι αλλά κινδυνεύεις να μείνεις και… άστεγος. Τουλάχιστον μια αστυνομική ακαδημία στην Κίνα ανακοίνωσε ότι διοργανώνει… δημοπρασία για να βρει νέα στέγη σε 54 σκύλους που απορρίφθηκαν από πρόγραμμα εκπαίδευσης, επειδή είναι πολύ ήρεμοι και ήπιοι για καριέρα στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Η Σχολή Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο στην επαρχία Λιαονίνγκ της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι σκύλοι, κυρίως γερμανικοί ποιμενικοί, υβριδικοί ολλανδικοί ποιμενικοί και βελγικοί ποιμενικοί, θα παρουσιαστούν σε δημοπρασία την Τετάρτη. Πού να ήταν και πεκινουά δηλαδή…

Η σχολή ανακοίνωσε ότι οι σκύλοι απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα εκπαίδευσης της αστυνομίας για διάφορους λόγους, όπως συνεσταλμένες προσωπικότητες, σωματική αδυναμία, αποτυχία να ακολουθήσουν τις οδηγίες και άρνηση να δαγκώνουν, όταν λαμβάνουν εντολές. Φυσικά για κάποιους οι κακές αυτές συστάσεις των σκύλων μπορεί και να είναι οι καλύτερες.

Κάθε σκύλος θα αποκτήσει στέγη, αν οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν 30 δολάρια, με τις προσφορές να αυξάνονται κατά 7,7 δολάρια μέχρι τη λήξη της δημοπρασίας.

Η σχολή διευκρινίζει ότι οι αγοραστές πρέπει να υπογράψουν μια συμφωνία για να ακολουθήσουν τους κυβερνητικούς κανονισμούς για τη σωστή φροντίδα των σκύλων, τους οποίους οι νέοι ιδιοκτήτες απαγορεύεται να μεταπωλήσουν ή να τους βρουν αλλού στέγη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr