Κατασχέθηκε το διαμέρισμα του Ναβάλνι στη Μόσχα και πάγωμα των τραπεζικών του λογαριασμών

Μπορεί ο Αλεξέι Ναβάλνι να αναρρώνει πλέον από τη δηλητηρίαση που υπέστη, έπειτα από τη νοσηλεία του στο Βερολίνο, ωστόσο τα «χτυπήματα» για εκείνον δεν λείπουν. Οι Δικαστικές Αρχές της Ρωσίας πάγωσαν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ενώ δικαστικοί κλητήρες κατάσχεσαν το διαμέρισμα του στη Μόσχα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του, Κίρα Γιαρμίς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η κατάσχεση αυτή έγινε μετά από την αγωγή που άσκησε εναντίον του Ναβάλνι η βιομηχανία τροφίμων Maskofski Shkolnik, η οποία ανήκει στον αποκαλούμενο «μάγειρα του Πούτιν», Γιεβγκένι Πριγκόζιν

Η εκπρόσωπος τύπου του Ναβάλνι δήλωσε ότι στις 27 Αυγούστου, μία εβδομάδα μετά τη δηλητηρίαση του πελάτη της με χημική ουσία από την οικογένεια Novichok, δικαστικοί κλητήρες κοινοποιήσαν απόφαση κατάσχεσης του διαμερίσματος του στο Μάρινο. «Αυτό σημαίνει ότι το διαμέρισμα δεν μπορεί να πωληθεί, να δωρηθεί ή να υποθηκευθεί. Τότε πάγωσαν επίσης και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Αλεξέι» δήλωσε η Γιιαρμίς μέσω ανακοίνωσης που ανάρτησε με βίντεο στο twitter.

Νωρίτερα το Διαιτητικό δικαστήριο της Μόσχας έκανε απαιτητό το ποσό των 88 εκατ. ρουβλίων από τον Ναβάλνι, που πλέον βρίσκεται σε φάση ανάκτησης δυνάμεων, τη δικηγόρο Λιουμπόφ Σόμπολ και το Μέτωπο Μάχης κατά της Διαφθοράς, με βάση την αγωγή της Maskofski Shkolnik.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του Μετώπου Μάχης κατά της Διαφθοράς δήλωσε ότι το «Μέτωπο» σαν νομικό πρόσωπο θα συνεχίσει τυπικά να υπάρχει, ωστόσο η ομάδα του Ναβάλνι θα συστήσει νέο νομικό πρόσωπο.

Τον Δεκέμβριο του 2018, σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία της Μόσχας παρατηρήθηκαν μαζικές δηλητηριάσεις παιδιών. Το Μέτωπο Μάχης κατά της Διαφθοράς δημοσίευσε έρευνα της Λιουμπόφ Σόμπολ στην οποία γίνονταν λόγος για έξαρση δυσεντερίας στα σχολεία και του παιδικούς σταθμούς, κατηγορώντας ως υπεύθυνη για τις δηλητηριάσεις, την εταιρεία του Πριγκόζιν, η οποία είχε αναλάβει τη διανομή γευμάτων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Οι γονείς των παιδιών που δηλητηριάσθηκαν προσέφευγαν στη Δικαιοσύνη και πέτυχαν να τους δοθούν αποζημιώσεις. Ωστόσο, η Maskofski Shkolnik κατέθεσε αγωγή, απαιτώντας να αποσυρθούν από το διαδίκτυο τα στοιχεία της έρευνας του Μετώπου Μάχης κατά της Διαφθοράς και να καταβάλλει ο Ναβάλνι και η Λιουμπόφ Σόμπολ το ποσό του 1,5 δισ. ρουβλίων (16.649. 902 ευρώ) «ως αποζημίωση επειδή επλήγη το κύρος της εταιρείας».Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr