Καταγγελίες σε βάρος του πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού για ανάρμοστα αγγίγματα

Δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία βουλευτής των Τόρις, κατηγόρησαν τον πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού Στάνλεϊ Τζόνσον ότι τις έχει αγγίξει ανάρμοστα.

Η Καρολάιν Νόουκς, βουλευτής των Συντηρητικών και πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας του κοινοβουλίου, που έχει στο παρελθόν διατελέσει και υπουργός, κατήγγειλε πως ο Στάνλεϊ Τζόνσον την είχε χτυπήσει με το χέρι στα οπίσθια, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Τόρις το 2003. «Θυμάμαι έναν πραγματικά εξέχοντα άνδρα, τότε υποψήφιο των Συντηρητικών για το Τάινμπριτζ στο Ντέβον, να με χτυπάει στα οπίσθια όσο πιο δυνατά μπορούσε και να λέει, ‘ω Ρόμσεϊ, έχεις χαριτωμένη έδρα’», είπε στο Sky News η Νόουκς, η οποία είναι από το 2010 βουλευτής του Ρόμσεϊ και Βόρειου Σαουθάμπτον. Όταν την ρώτησαν ποιος ήταν, εκείνη απάντησε: «Ο Στάνλεϊ Τζόνσον μου το έκανε αυτό».

Από την πλευρά του ο Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος δεν έχει εκλεγεί ποτέ στο βρετανικό κοινοβούλιο, αλλά έχει διατελέσει μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε στο Sky: «Δεν θυμάμαι καθόλου την Καρολάιν Νόουκς… Και δεν απαντώ».

Εκτός από τη βουλευτή, όμως, ανάλογη καταγγελία έκανε και μια νεαρή δημοσιογράφος.

Μετά τις δηλώσεις του Τζόνσον για τις καταγγελίες της βουλευτή, η δημοσιογράφος Ailbhe Rea, πολιτική ανταποκρίτρια για το περιοδικό New Statesman, έγραψε στο Twitter, ότι είναι ευγνώμων στη Νόουκς για το γεγονός ότι μίλησε ανοιχτά και κατήγγειλε ότι ο Τζόνσον την είχε αγγίξει ανάρμοστα σε συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος το 2019.

«Είμαι ευγνώμων στην Καρολάιν Νόουκς που είπε ανοιχτά κάτι που κανένας από εμάς δεν πρέπει να ανέχεται, ιδιαίτερα από τον πατέρα του πρωθυπουργού», επισήμανε η δημοσιογράφος.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr