Ισραήλ: Ηλικιωμένοι γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι (εικόνες)

Με μουσική, χορό, μπαλόνια και μάσκες γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, οι ηλικιωμένοι που ζουν στον οίκο ευγηρίας Λεβ Γκανίμ στην πόλη Νετάνια του Ισραήλ.

israil-ilikiomenoi-giortasan-ton-emvoliasmo-toys-me-parti-eikones1

Οι συνταξιούχοι διοργάνωσαν το μικρό πάρτι, μετά τη λήψη της δεύτερης και τελευταίας δόσης του εμβολίου, προκειμένου να γιορτάσουν την επικείμενη «ελευθερία» τους, αφού εδώ και πολύ καιρό βιώνουν τον εγκλεισμό και την απομόνωση.

«Είμαι ευτυχής σαν ελεύθερο πουλί, σήμερα. Δόξα τω Θεώ όλα αυτά τελειώνουν», δήλωσε η 70χρονη, Πνίνα Ντεμπίνσκι, που είναι συνταξιούχος δασκάλα και ζει στον οίκο τα τελευταία επτά χρόνια.

israil-ilikiomenoi-giortasan-ton-emvoliasmo-toys-me-parti-eikones2

«Θα είμαστε ελεύθεροι να βγαίνουμε έξω, να συναντιόμαστε με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, Να χαιρόμαστε τη ζωή με τον τρόπο που ξέρουμε, τον τρόπο που συνηθίζαμε πριν από περίπου έναν χρόνο. Θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» συμπλήρωσε με ελπίδα.

israil-ilikiomenoi-giortasan-ton-emvoliasmo-toys-me-parti-eikones3

Όμως, όπως σημειώνει το Reuters, οι ηλικιωμένοι οφείλουν να προσέχουν, καθώς δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια εμποδίζουν στη μετάδοση της Covid-19.

israil-ilikiomenoi-giortasan-ton-emvoliasmo-toys-me-parti-eikones4

Το Ισραήλ έχει βάλει στόχο να αναχαιτίσει τον κορωνοϊό, προχωρώντας στη φάση των εμβολιασμών με γοργότατους ρυθμούς. Ήδη έχει εμβολιασθεί το 28% του πληθυσμού, ενώ στη χώρα βρίσκεται σε ισχύ το τρίτο lockdown, το οποίο είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει

 

Φωτογραφίες: REUTERS

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr