ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» ο θάνατος 13χρονου μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

O 13χρονος Jacob Clynick πέθανε στις 15 Ιουνίου στο Μίσιγκαν, δύο μέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου.


Ο δρ. Russell Bush, ο ιατροδικαστής της κομητείας Saginaw, δήλωσε την Παρασκευή ότι το γραφείο του και το Τμήμα Υγείας της Κομητείας Saginaw εξετάζουν το θάνατο του 13χρονου Jacob Clynick, ο οποίος πέθανε στον ύπνο του δύο μέρες μετά τη λήψη εμβολίου.

Ο Bush σημείωσε ότι δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν ποιο εμβόλιο έλαβε ο Jacob ή πότε το έλαβε.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τις τοξικολογικές και τις αιματολογικές εξετάσεις», δήλωσε ο Bush. «Θα υπάρξουν συζητήσεις με το CDC και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Μίσιγκαν.

Όλοι ασχολούνται με αυτήν την υπόθεση. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξετάσουμε πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με το θάνατο του εφήβου». Μάλιστα, έκανε λόγο για ένα «αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα διερεύνησης».

Η θεία του 13χρονου επεσήμανε πως ήταν απολύτως υγιής και δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Ο έφηβος είχε εμφανίσει τις κοινές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, δηλαδή ατονία, πυρετό και πόνο στο στομάχι.

Τα συμπτώματά του δεν ήταν έντονα και έτσι δεν ανησύχησαν οι γονείς του, όμως το παιδί έπεσε για ύπνο στις 15 Ιουνίου και δεν ξύπνησε ποτέ.

Σύμφωνα με τη Detroit Free Press, οι γονείς του 13χρονου ενημερώθηκαν ότι κατά την αρχική αυτοψία η καρδιά του Jacob είχε διογκωθεί όταν πέθανε.

Στις 24 Ιουνίου, οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη μυοκαρδίτιδα ως σπάνια παρενέργεια των εμβολίων mRNA σε εφήβους και νέους ενήλικες.

Πηγή άρθρου: www.dikaiologitika.gr