ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η διευθύντρια επικοινωνίας του προέδρου Μπάιντεν, Κέιτ Μπέντινγκφιλντ

Η πιστή συνεργάτιδα από την πρώτη στιγμή της εκλογής Μπάιντεν και διευθύντρια επικοινωνίας του Αμερικανού προέδρου, θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά της, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Αμερικανός πρόεδρος μάλλον θα πρέπει να αγχωθεί μετά και την πτώση της δημοτικότητάς του, αφού η συγκεκριμένη κυρία δεν ήταν τυχαία.

Πρόκειται για μία αποχώρηση αξιοσημείωτη, τέσσερις μήνες πριν από τις κρίσιμης σημασίας ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Αν δεν ήταν εκείνη ο Τράμπ ίσως να κυβερνούσε ακόμη

Υποδιευθύντρια της ομάδας που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του κ. Μπάιντεν το 2020, κατόπιν διευθύντρια επικοινωνίας του Δημοκρατικού προέδρου, η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο στα τέλη Ιουλίου «προκειμένου να περνάει περισσότερο χρόνο με τον σύζυγό της και τα δύο μικρά παιδιά τους», όπως ανέφερε η αμερικανική προεδρία.

«Χωρίς το ταλέντο και το πείσμα της Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βρισκόταν ακόμη στον Λευκό Οίκο», ήταν το επαινετικό σχόλιο του Ρον Κλέιν, του γενικού γραμματέα («προσωπάρχη») της αμερικανικής προεδρίας.

«Θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την προώθηση του προγράμματος του Μπάιντεν και αφού εγκαταλείψει την ομάδα των στενών συνεργατών του», πρόσθεσε ο Ρον Κλέιν.

Δυσλειτουργίες στην Κυβέρνηση;

Οι παραιτήσεις δεν ασυνήθιστες στον Λευκό Οίκο περί τις ενδιάμεσες εκλογές, όμως η αποχώρηση της πιο πιστής κι από τους πιο πιστούς συνεργάτες του ηγέτη των Δημοκρατικών ανακοινώθηκε καθώς αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο τελευταία για δυσλειτουργίες στην κυβέρνησή του.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει διευκρινίσει ποιος θα τη διαδεχθεί στο καθήκον της υπεράσπισης του Τζο Μπάιντεν του οποίου η δημοτικότητα είναι σε «ελεύθερη πτώση».

Ο Μπάιντεν δέχεται ολοένα και περισσότερες επιθέσεις από την αριστερή πτέρυγα της παράταξής του καθώς φαντάζει ανίσχυρος μπροστά στην αναίρεση του δικαιώματος στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο και μπροστά στις συνεχόμενες, σχεδόν καθημερινές σφαγές, που βυθίζουν στο πένθος την Αμερική.

Πηγή: ΑΠΕΠηγή άρθρου: www.in.gr