ΗΠΑ: Ο κορονοϊός σαρώνει και ο Τραμπ μάχεται να ‘καταπλήξει τα πλήθη’ – Κόσμος

Η πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 228.000 ανθρώπους κι έχει βυθίσει εκατομμύρια άλλους στην ανεργία, συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση του Τραμπ με τον Δημοκρατικό υποψήφιο για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Έξι μέρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την Τετάρτη εμφανίσεις σε προεκλογικές συγκεντρώσεις με μαζική συμμετοχή στην Αριζόνα, παρά τη νέα έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό, αψηφώντας τις επικρίσεις για το ότι δίνει την προτεραιότητα στην παραμονή του στην εξουσία αδιαφορώντας τελείως για την υγεία των υποστηρικτών του.

Σε συγκέντρωση που έγινε σε ανοικτό χώρο στην πόλη Γκούντγιαρ, στην Αριζόνα, ο Ρεπουμπλικανός συνέχισε να τάσσεται εναντίον της λήψης αυστηρότερων μέτρων για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.

Ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί σοσιαλιστές θέλουν να καθυστερήσουν το εμβόλιο, να παρατείνουν την πανδημία, να κλείσουν τα σχολεία σας, να κλείσουν τη χώρα μας”, είπε ο Τραμπ στους συγκεντρωμένους, που έστεκαν ο ένας πλάι στον άλλο, με μόνο ορισμένους να φορούν μάσκες. “Αλλά η πολιτεία σας είναι ανοιχτή, σωστά; Είναι ωραία κι ανοιχτή”.

ΗΠΑ: Ο κορονοϊός σαρώνει και ο Τραμπ μάχεται να