Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας διέταξε να «καλυφθούν» τα παιδικά βιβλία που θεωρείται ότι προωθούν την ομοφυλοφιλία

Η ουγγρική κυβέρνηση διέταξε χθες τα βιβλιοπωλεία να καλύψουν τα εξώφυλλα παιδικών βιβλίων που θεωρείται ότι προωθούν την ομοφυλοφιλία, εντείνοντας τους περιορισμούς που έχουν φέρει τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το διάταγμα ορίζει επίσης ότι θα πρέπει να «καλυφθούν» και όλα τα βιβλία που προωθούν την αλλαγή φύλου ή περιέχουν «ρητές σεξουαλικές αναφορές». Τα βιβλιοπωλεία θα πρέπει να τα πωλούν ξεχωριστά, ενώ απαγορεύεται τελείως η πώλησή τους σε ακτίνα 200 μέτρων από εκκλησίες και σχολεία.

Η εντολή αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά οδηγιών που θα δοθούν σε εφαρμογή του νόμου που πέρασε τον Ιούνιο από το κοινοβούλιο και ο οποίος απαγορεύει στα σχολεία τη χρήση υλικού που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει μια διαδικασία κυρώσεων σε βάρος της Ουγγαρίας με αφορμή αυτόν τον νόμο που, όπως λέει, κάνει διακρίσεις και αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες της ανεκτικότητας και της ατομικής ελευθερίας. Η κυβέρνηση του Όρμπαν υποστηρίζει ότι ο νόμος έχει ως στόχο να προστατεύσει τα παιδιά και ότι επαφίεται στους γονείς να αναλάβουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγησή τους.

Πολλές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι ο νόμος συγχέει λανθασμένα την παιδεραστία και την πορνογραφία με τα θέματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τον χαρακτήρισε «ντροπή».

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, τον περασμένο μήνα, έδειξε ότι το 46% των Ούγγρων τάσσεται υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr