Η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 18:17

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας, την ώρα που οι Αρχές άρχισαν να προωθούν την ιδέα τακτικών επανεμβολιασμών σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Ο Πούτιν μίλησε αυτόν τον μήνα για το πώς η Ρωσία, που έχει εγκρίνει τέσσερα εμβόλια, τα οποία έχουν κατασκευαστεί εγχωρίως και έχει πουλήσει το βασικό της εμβόλιo Sputnik-V σε πολλές ξένες χώρες, διαχειρίστηκε την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες χώρες.

Όμως, τα νέα κρούσματα έχουν έκτοτε αυξηθεί, ιδίως στη Μόσχα, η οποία κατέγραψε το Σάββατο αρνητικό ρεκόρ 9.120 ημερήσιων μολύνσεων. «Δυστυχώς, η απειλή του κορωνοϊού δεν έχει υποχωρήσει», δήλωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Σε πολλές περιοχές η κατάσταση ακόμα επιδεινώνεται», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές Αρχές προσπαθούν να πείσουν ή να επιβάλουν στους πολίτες να εμβολιαστούν, προσφέροντας σε αυτούς που το κάνουν την ευκαιρία να κερδίσουν νέα αυτοκίνητα και διαμερίσματα, ενώ απειλούν άλλους που δεν θέλουν με απώλειες εισοδημάτων και απόλυση.

Οι υπεύθυνοι αποδίδουν την αύξηση των μολύνσεων, με περισσότερα από 17.000 νέα κρούσματα Covid-19 να καταγράφονται για τέταρτη συναπτή ημέρα, στην παραλλαγή Δέλτα, ενώ αναγνωρίζουν ότι μια πανεθνική διαφημιστική εκστρατεία, που στόχευε στο να ενθαρρύνει τον κόσμο να εμβολιαστεί, δεν πέτυχε.

Έως τις 2 Ιουνίου μόνο 18 εκατομμύρια εκ των περίπου 144 εκατομμυρίων του ρωσικού πληθυσμού είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σήμερα σε δημοσιογράφους πως οι επανεμβολιασμοί είναι το επόμενο βήμα. «Ο επανεμβολιασμός θα είναι αναπόφευκτος, όχι απλά ο εμβολιασμός, αλλά ο επανεμβολιασμός, για εκείνους που θέλουν να παραμείνουν ασφαλείς οι ίδιοι, οι συγγενείς και αγαπημένοι τους», τόνισε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο 17.378 κρούσματα Covid-19 και 440 θανάτους.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 18:17

Πηγή άρθρου: www.zougla.gr