Η εβδομάδα του Τραμπ σε εικόνες ή πώς να κολλήσεις κορονοϊό – Κόσμος

Ενώ απομένουν μόλις 31 ημέρες για τις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι η σύζυγός του και ο ίδιος έχουν νοσήσει από την COVID-19.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την πτώση χρηματιστηριακών δεικτών, καθώς και πλήθος δημοσιευμάτων που προσπαθούν να προβλέψουν τι συνεπάγεται αυτό ή να ιχνηλατήσουν τις επαφές του Προέδρου.

Είναι οριακά αδύνατον να βεβαιωθεί από ποιον και πότε μολύνθηκε ο Πρόεδρος Τραμπ, εφόσον τα τεστ αντισωμάτων -που πιθανόν πραγματοποιεί κάθε μέρα, μιας και έχει την δυνατότητα- δεν τον βρήκαν θετικό στην νόσο νωρίτερα.

Πάντως αν ρίξουμε μία ματιά στην τελευταία πολυάσχολή προεκλογική του εβδομάδα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ήταν μάλλον θέμα χρόνου να νοσήσει, λόγω των πολυπληθών συγκεντρώσεων με τους υποστηρικτές του αλλά και των καθόλου κοινωνικά αποστασιοποιημένων επαφών με συνεργάτες του.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου:

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας της συντηρητικής Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για το Ανώτατο Δικαστήριο και προεκλογική ομιλία στο αεροδρόμιο του Χάρισμπουργκ.

Ο Πρόεδρος Τραμπ κατά την ανακοίνωση της συντηρητικής υποψήφιας για το Ανώτατο Δικαστήριο, Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ