Η Αυστρία αναστέλει τους εμβολιασμούς με συγκεκριμένη παρτίδα της…

Οι αρχές στην Αυστρία ανέστειλαν προληπτικά τους εμβολιασμούς με μια παρτίδα του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, καθώς ερευνούν τον θάνατο ενός ατόμου και τις παρενέργειες που εμφάνισε ένα άλλο μετά τον εμβολιασμό τους.

“Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια στην Υγεία (BASG) έλαβε δύο αναφορές για τον εμβολιασμό από την ίδια παρτίδα του εμβολίου της AstraZeneca στην περιφερειακή κλινική του Ζβέτλ” στην επαρχία της Κάτω Αυστρίας”, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, μία 49χρονη γυναίκα πέθανε ως αποτέλεσμα σοβαρών διαταραχών πήξης του αίματος που εμφάνισε, ενώ μια 35χρονη γυναίκα ανέπτυξε πνευμονική εμβολή και αναρρώνει. Η πνευμονική εμβολή είναι μια οξεία πνευμονοπάθεια που προκαλείται από θρόμβο αίματος.

“Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις αιτιώδους σχέσης με τον εμβολιασμό”, δήλωσε το BASG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστριακά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αμφότερες οι γυναίκες ήταν νοσοκόμες που εργάζονταν στην κλινική Ζβετλ.

Το BASG είπε ότι η πήξη του αίματος δεν είναι μεταξύ των γνωστών παρενεργειών του εμβολίου.

Ενας εκπρόσωπος της AstraZeneca δήλωσε: “Δεν έχουν επιβεβαιωθεί σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που να σχετίζονται με το εμβόλιο”, προσθέτοντας ότι όλες οι παρτίδες υπόκεινται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αυστρία αναστέλει τους εμβολιασμούς με συγκεκριμένη παρτίδα της AstraZeneca μετά το θάνατο 49χρονης νοσοκόμας - εικόνα 2

Οι δοκιμές και η πραγματική εμπειρία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερες από 50 χώρες, είπε. Η AstraZeneca δήλωσε επίσης. ότι είναι σε επαφή με τις αυστριακές αρχές και θα υποστηρίξει πλήρως την έρευνα.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου: www.thetoc.gr