Η 14η ημέρα ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις

Θέμα ωρών θεωρείται η μεγάλη ρωσική εισβολή στο Κίεβο, κατά την 14η ημέρα του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία. Σήμερα θα ανοίξει νέος ανθρωπιστικός διάδρομος προκειμένου να αποχωρήσουν από διάφορες ουκρανικές περιοχές οι άμαχοι.

Τουλάχιστον 21 άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσική επιδρομή στην ουκρανική πόλη Σάμι και δύο από οβίδα στο χωρικό Ντίνετς, κοντά στο Χάρκοβο. Δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν φύγει σε άλλες χώρες από την αρχή της ρωσικής εισβολής, συμφώνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ενώ αντίστοιχες κινήσεις γίνονται από ΕΕ και Βρετανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε χθες στο βρετανικό κοινοβούλιο όπου και ζήτησε ισχυρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε να «παλέψει μέχρι τέλους».

Το Πεντάγωνο απέρριψε πάντως την πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει τα MiG-29 μαχητικά της στις ΗΠΑ προκειμένου να τα παραδώσουν στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η πρόταση αυτή είναι μη βιώσιμη. 

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε εκ νέου το αξιόχρεο της Ρωσίας, ενώ αυξάνεται διαρκώς η λίστα των εταιρειών που αποχωρούν από τη Ρωσία. Το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις δραστηριότητες τους στη χώρα οι εταιρείες: Unilever, L’Oreal, Coca Cola,  Pepsi, McDonald’s  και Starbucks.
 

Πηγή άρθρου: www.skai.gr