Για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό κατηγορείται ο γιος του Μπέπε Γκρίλο

Την παραπομπή σε δίκη του Τσίρο Γκρίλο, γιου του ιδρυτή του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, με την κατηγορία του βιασμού ζήτησε η εισαγγελία του Πόρτο Παουζάνια στην Σαρδηνία με την πρώτη ακροαματική διαδικασία να αναμένεται στις 25 Ιουνίου.

Μία γυναίκα με καταγωγή από την Ιταλία και τη Νορβηγία κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον ίδιο και τρεις φίλους του, τον Ιούλιο του 2019, μετά από μια βραδιά που είχαν περάσει σε ντίσκο. Οι τέσσερις άνδρες κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό και ισχυρίζονται πως επρόκειτο για σεξουαλική συνεύρεση με την συγκατάθεση της κοπέλας.

Ωστόσο, η ίδια κατέθεσε ενώπιον των εισαγγελέων ότι είχε αναγκαστεί να πιει αλκοολούχα ποτά και δεν είχε επίγνωση του τι συνέβαινε. Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι τράβηξαν βίντεο με κινητό τηλέφωνο και το έστειλαν και σε άλλα άτομα, χωρίς την συναίνεση της κοπέλας.

Tον περασμένο Απρίλιο, ο Μπέπε Γκρίλο προσπάθησε να υπερασπιστεί τον γιό του, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα μέσω διαδικτύου στο οποίο, μεταξύ των άλλων είπε ότι μια κοπέλα που πέφτει θύμα βιασμού, την επομένη δεν πάει για σερφ και δεν καταθέτει μήνυση οκτώ ημέρες μετά το συμβάν.

Η αντίδραση του Γκρίλο προκάλεσε μπαράζ επικρίσεων από χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρίνοντας ότι η παρέμβασή του ήταν σεξιστική, βαθιά προσβλητική και άκρως μεροληπτική.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr