Γερμανός υπ. Υγείας: Στο τέλος του χειμώνα, ο κάθε ένας θα είναι εμβολιασμένος, θεραπευμένος ή νεκρός

Μέχρι το τέλος του χειμώνα, πιθανόν κάθε Γερμανός θα έχει εμβολιαστεί, θα έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό ή θα είναι νεκρός, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας. 

 

«Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα – αυτό ακούγεται κυνικό – σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, θεραπευμένος ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι», δήλωσε ο Γενς Σπαν. 

 

«Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης», συμπλήρωσε και προειδοποίησε ότι είναι τεράστιος να μολυνθεί κάποιος ανεμβολίαστος, ιδιαίτερα με τη μετάλλαξη Δέλτα. 

 

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

 

Τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε ο Σπαν, έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή μια απόφαση περί υποχρεωτικότητας. 

 

«Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. 

 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το εάν η ενισχυτική δόση μπορεί να γίνει με το σκεύασμα των BioNTech/Pfizer ή πρέπει να γίνει με αυτό της Moderna, το οποίο λήγει στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Γενς Σπαν τόνισε: «Δεν κρατάμε κανένα εμβόλιο». 

 

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι τα δύο εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα. «Κάποιοι γιατροί μάλιστα λένε ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι η Mercedes των εμβολίων κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της Moderna η Rolls Royce», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Πάντως, σύμφωνα με την Bild, η BioNTech ετοιμάζεται να παραδώσει εκτάκτως 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πηγή άρθρου: www.lifo.gr