Γερμανία: Συνελήφθη Βρετανός ως ύποπτος κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Ως ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας συνέλαβε την Τρίτη η γερμανική αστυνομία έναν Βρετανό υπήκοο που εργαζόταν στη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο.

Ο 57χρονος άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο Ντέιβιντ Σ., φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών» τουλάχιστον μία φορά έγγραφο «το οποίο περιήλθε στην κατοχή του στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην πρεσβεία», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας αρμόδια για υποθέσεις κατασκοπείας.

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε στο Πότσνταμ, λίγο έξω από το Βερολίνο, έπειτα από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών, ενώ πρόσθεσε ότι αυτός θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή αργότερα την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

«Ο κατηγορούμενος έλαβε ένα ποσό μετρητών που δεν έχει διευκρινιστεί σε αντάλλαγμα για την παροχή πληροφοριών», επεσήμανε την ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Βρετανός αυτός εργαζόταν για τη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο από τον Νοέμβριο του 2020, αν και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια θέση.

«Έρευνες έχουν γίνει στο διαμέρισμα και τον χώρο εργασίας (του κατηγορούμενου)», σημείωσε η εισαγγελία.

Σε ανακοίνωσή του, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως παίρνει πολύ σοβαρά την υπόθεση, επισημαίνοντας πως η κατασκοπεία από συμμάχους σε γερμανικό έδαφος είναι απαράδεκτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr