Γερμανία: Σε καραντίνα 950 άτομα μετά από πάρτι γενεθλίων στο Μπίλεφελντ

Δεκάδες άνθρωποι προσβλήθηκαν από κορονοϊό σε πάρτι γενεθλίων στην πόλη Μπίλεφελντ του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, οδηγώντας σε καραντίνα 950 άτομα, μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί από δέκα σχολεία.

Συνολικά 36 επισκέπτες μολύνθηκαν με κορονοϊό στο πάρτι γενεθλίων. Την περασμένη Παρασκευή, τα κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί ήταν 20.

Ωστόσο, η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων προκάλεσε τεράστια προσέλευση σε υπαίθριο κέντρο όπου γίνονται τεστ κορονοϊού με αποτέλεσμα, όπως γράφει η εφημερίδα «Westfalen-Blatt», να σχηματιστούν και σήμερα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Οι δημοτικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην κατευθύνονται προς το σημείο εκείνο, διότι το σύστημα είναι υπερφορτωμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, επρόκειτο για πάρτι γενεθλίων που οργανώθηκε σε ιδιωτικό χώρο και κράτησε μέχρι το βράδυ. Οι επισκέπτες εναλλάσσονταν συνεχώς και μεταξύ τους ήταν πολλά παιδιά από διαφορετικά σχολεία, με συνέπεια αρκετές σχολικές τάξεις σε 10 διαφορετικά σχολεία να βρίσκονται τώρα σε καραντίνα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να ιχνηλατούν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή για να εντοπίσουν κρούσματα κορονοϊού.

Ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της πόλης Ίνγκο Νίρνμπεργκ είπε στην «Westfalen-Blatt» ότι «δεν υπάρχουν κανονισμοί για ιδιωτικές γιορτές, αλλά συστάσεις και φυσικά υπάρχει και η κοινή λογική. Στην εποχή της επιδημίας του κορονοϊού, δεν είναι λογικό να γίνονται επισκέψεις από δεκάδες άτομα σε ένα διαμέρισμα, διότι οι συνέπειες δεν βαρύνουν μόνο την οικογένεια και τους επισκέπτες της, αλλά και αρκετές εκατοντάδες μαθητές».

Εν τω μεταξύ, ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν ανακοίνωσε ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για τη διοργάνωση γιορτών. «Θα συμπεριλάβουμε στο πρωτόκολλο ότι οι ιδιωτικές γιορτές πρέπει να γίνονται γνωστές στις αρμόδιες υπηρεσίες δύο εβδομάδες νωρίτερα και ότι θα πρέπει να δίνεται η λίστα των επισκεπτών και το όνομα του διοργανωτή, ώστε να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση», δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Πηγές: RTL, n-tv, Westfalen-Blatt

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή άρθρου: www.ert.gr