Γαλλία: Σήμερα αποφασίζει το Συνταγματικό Δικαστήριο για το νόμο περί πιστοποιητικού εμβολιασμού

AP Photo/Michel Euler, Pool

efsyn. gr

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας θα αποφανθεί σήμερα εάν ο νόμος που επιβάλλει στο κοινό να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορεί να φάει σε εστιατόρια, αλλά και στους υγειονομικούς να είναι εμβολιασμένοι για την Covid μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, είναι σύμφωνος με τον καταστατικό χάρτη της χώρας.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την πρόταση νόμου τον Ιούλιο, καθώς η παραλλαγή Δέλτα πυροδότησε ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων, δίνοντας το μήνυμα «εμβολιαστείτε»!

Αυτή η προειδοποίηση προκάλεσε μια αύξηση στο ποσοστό εμβολιασμών, καθώς οι Γάλλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον να μην μπορούν να μπουν σε μπαρ, εστιατόρια, καφέ και κινηματογράφους, χωρίς το αποδεικτικό για τον εμβολιασμό τους ή ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ.

Οι αντίπαλοι των μέτρων κατηγορούν τον Μακρόν ότι καταπατά τις ελευθερίες και κάνει διακρίσεις στους μη εμβολιασμένους. Περίπου 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στις πόλεις όλης της Γαλλίας στην τρίτη εβδομάδα διαμαρτυριών, ενώ προγραμματίζονται νέες διαδηλώσεις. 

Πηγή: France24

 

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr