Γαλλία: “Ανατριχιαστικό ρεκόρ” τα 16.096 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 16.096 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19. Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 52, στους 31.511 και το αθροιστικό σύνολο των κρουσμάτων νέου κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 497.237.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν λίγο παραπάνω από 13.000 κρούσματα και είχε καταγραφεί χθες, Τετάρτη.

Σήμα κινδύνου χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι τις τελευταίες επτά ημέρες εισήχθησαν για νοσηλεία 4.258 νέοι ασθενείς. Συνολικά, σήμερα νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία 6.031 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 1.043 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων πάντως είναι κατά πέντε φορές μικρότερος από το ρεκόρ των 32.292 που είχε σημειωθεί στις 14 Απριλίου.

Όταν ρωτήθηκε αν η Γαλλία οδεύει προς μια νέα καραντίνα, ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

«Πρόκειται για αγώνα δρόμου απέναντι στον χρόνο», είπε ο Ζαν Καστέξ, καλώντας τους Γάλλους πολίτες να είναι προσεκτικοί και συνετοί. «Αν δεν ενεργήσουμε, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση παρόμοια με εκείνη της άνοιξης», πρόσθεσε.

Γιατί η Ιταλία αποτελεί «εξαίρεση»

Κάτω των 1.500 ανέρχονται από τον Ιούνιο τα ημερήσια κρούσματα στην Ιταλία ενώ στην Ισπανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούν τις 10.000 με πανευρωπαϊκή αυξητική τάση.

Υψηλή συμμόρφωση του κοινού, επέκταση ρυθμίσεων για εξ αποστάσεως εργασία το φθινόπωρο, αλλά και το «πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης», διαπιστώνουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Imperial College του Λονδίνου, το 84% των Ιταλών δηλώνουν «πολύ ή αρκετά πρόθυμοι» να φορέσουν μάσκα, ενώ στις άλλες χώρες το ποσοστό δεν ξεπερνάει το 75%, επισημαίνουν οι Financial Times. Υπενθυμίζοντας ότι από τον Αύγουστο οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε όλα τα μέρη συγχρωτισμού μεταξύ 6 μ.μ. και 6 π.μ., μέτρο που παρατάθηκε για άλλες 30 ημέρες στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το μεγαλύτερο ως τώρα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, ανέρχεται σε 400 ευρώ ενώ οι επιχειρήσεις που μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνες για μολύνσεις Covid-19 στις εγκαταστάσεις τους υποχρεώνονται να καταβάλλουν υπέρογκες αποζημιώσεις.

Πηγή:AFP

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή άρθρου: www.ert.gr