Φωτογράφισαν το παλάτι του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και τους έπιασαν για κατασκοπεία

Έζησαν ένα θρίλερ αλλά τελικά η περιπέτεια ενός ζευγαριού από το Ισραήλ είχε αίσιο τέλος. Τους είχαν συλλάβει ως κατασκόπους γιατί… φωτογράφισαν την κατοικία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη!

Το καλό για το ζευγάρι από το Ισραήλ είναι ότι η περιπέτεια που έζησαν μετά το ταξίδι τους στην Κωνσταντινούπολη, είχε αίσιο τέλος, αφού αφέθηκαν ελεύθεροι. Το ζευγάρι που κατηγορήθηκαν ως κατάσκοποι γιατί φέρονται να φωτογράφισαν το σπίτι του Ερντογάν είναι ο Μόρντι και η Νάταλι Οκνίν.

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση του ζεύγους στις 12 Νοεμβρίου, απαγγέλλοντάς του κατηγορίες για κατασκοπεία διότι τράβηξε φωτογραφίες της κατοικίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Πύργο Τσάμλιτζε, τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση όπου βρίσκονται παρατηρητήρια, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, υπάλληλος τηλεφώνησε στην αστυνομία όταν είδε το ζευγάρι να φωτογραφίζει την κατοικία του Τούρκου προέδρου από εστιατόριο που λειτουργεί στον Τσάμλιτζε.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, είχε επίσης συλληφθεί τούρκος υπήκοος, που ήταν μαζί με το ζευγάρι, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία. Δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος ή όχι.

Την απελευθέρωση του Μόρντι και της Νάταλι Οκνίν έκαναν γνωστή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και υπουργός Εξωτερικών Γιαίρ Λαπίντ. Η ισραηλινή κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι… κατάσκοποι, διαβεβαιώνοντας πως δεν εργάζονται για καμιά ισραηλινή κρατική υπηρεσία. Η κυβέρνηση του Ισραήλ έστειλε υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Τουρκία για να συμβάλει να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση του ζεύγους.

«Έπειτα από προσπάθειες που καταβλήθηκαν από κοινού με την Τουρκία, ο Μόρντι και η Νάταλι Οκνίν αποφυλακίστηκαν και επιστρέφουν σπίτι, στο Ισραήλ», ανέφεραν ο πρωθυπουργός και ο ισραηλινός ΥΠΕΞ σε κοινή ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν.

«Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Τουρκίας και την κυβέρνησή του για τη συνεργασία τους και αδημονούμε να καλωσορίσουμε το ζευγάρι στην πατρίδα», πρόσθεσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή άρθρου: www.newsit.gr