Ευθεία επίθεση στις ΗΠΑ από τον Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την πρωτοφανή ρωσοφοβία της Δύσης.

Καυστικός για τον τρόπο που η Δύση αντιμετωπίζει τη Ρωσία ο Σεργκέι Λαβρόφ. Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, τόνισε πως «η ρωσοφοβία από επισήμους στη Δύση είναι άνευ προηγουμένου» κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θεωρούν τον εαυτό τους «σχεδόν ως απεσταλμένο του Θεού στη Γη».

Οι αιχμές του Λαβρόφ συνεχίστηκαν λέγοντας πως «δεν διστάζουν να δηλώσουν την πρόθεσή τους όχι μόνο να επιφέρουν στρατιωτική ήττα στη χώρα μας, αλλά και να καταστρέψουν τη Ρωσία» και έχοντας πάντα στο στόχαστρό του την Ουάσινγκρον είπε πως «με το να κηρύσσεται νικητής στον Ψυχρό Πόλεμο, έχει οριστεί σχεδόν ως απεσταλμένος του Θεού στη Γη, χωρίς κανένα καθήκον, αλλά με το ιερό δικαίωμα να ενεργεί ατιμώρητα οπουδήποτε και οποτεδήποτε».

Υπερασπίστηκε επίσης τα δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα από τους Ρώσους εδάφη στην Ουκρανία, μιλώντας για ανθρώπους που ανακτούν «τη γη όπου έζησαν οι πρόγονοί τους για εκατοντάδες χρόνια».

Τέλος, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «παίζει με την φωτιά» αναφορικά με την Ταϊβάν. «Και εκτός αυτού, υπόσχονται στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν».

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr