Εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Κίνα: σε συνθήκες καραντίνας οι κάτοικοι της Ναντζίν

AP Photo/Mark Schiefelbein

Η ταχύτατη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα αναζωπυρώνει την επιδημία, στην πόλη της Κίνας Γουχάν, στην οποία εντοπίστηκε πρώτη φορά ο κορονοϊός.

Από την άνοιξη του 2020 η Κίνα φάνηκε να καταπολεμά με μερική αποτελεσματικότητα τον ιό, με την καθημερινότητα να θυμίζει σταδιακά συνθήκες κανονικότητας, έχοντας ελάχιστες εστίες κορονοϊού.

Ωστόσο, στην πόλη Ναντζίν της Κίνας, υπάρχουν σήμερα 55 επιβεβαιωμένα περιστατικά covid-19, με αποτέλεσμα η πόλη να τεθεί σε lockdown. Πρόκειται για την περιοχή στην οποία εντοπίστηκε στις αρχές Ιουλίου το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα και με την οποία συνδέονται 300 νέα κρούσματα από την ευρύτερη χώρα.

Επτά ακόμα νέα κρούσματα σημειώνονται σήμερα στην πόλη Γουχάν, στο μέρος όπου ξεκίνησε και η εξάπλωση της πανδημίας το 2019. Η Γουχάν της Κίνας έμοιαζε να έχει πραγματοποιήσει άλματα βελτίωσης από το Μάιο του 2020, παρόλα αυτά 50 Κινέζοι που επέστρεψαν στη χώρα από το Αφγανιστάν βρέθηκαν θετικοί κατά την άφιξή τους στην πόλη.

Περισσότερες από 12 επαρχίες της Κίνας, το τουριστικό νησί Χαϊνάν, στη νότια Κίνα, καθώς και το Πεκίνο αναφέρουν συνεχώς νέα κρούσματα κορονοϊού. Για το λόγο αυτό και η κινεζική κυβέρνηση το βράδυ της Κυριακής παρακάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στην πόλη. Στο κεντρικό τμήμα της χώρας, οι αρχές της πόλης Ζουζού ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν σπίτι για τις επόμενες τρεις μέρες, έως ότου υποβληθούν και τα 12 εκατομμύρια σε τέστ κορονοϊού.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr