Επιδείνωση της πανδημίας στη Νέα Ζηλανδία αναμένει η Άρντερν

Η Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να αναμένει ότι θα εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα του νέου κορονοϊού, προειδοποίησε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, μια μέρα αφότου αποφάσισε την επιβολή τριήμερου εθνικού lockdown μετά τη διάγνωση μόλις ενός κρούσματος κορονοϊού, το πρώτο σε έξι μήνες. Τα μέτρα πάντως θα ισχύσουν για μια εβδομάδα στο Όκλαντ και στο Κορομάντελ.

Καθώς σήμερα εντοπίστηκαν έξι ακόμη κρούσματα, η Άρντερν διευκρίνισε πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με την παραλλαγή Δέλτα και ότι το τρέχον ξέσπασμα συνδέεται με την Αυστραλία, όπου οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.

Σύμφωνα με την ίδια, η αύξηση των κρουσμάτων εξηγεί το γιατί αποφάσισε να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα για τρεις ημέρες από την Τρίτη.

Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι ανάμεσα στα έξι επιπλέον κρούσματα ήταν μια νοσοκόμα κι ένας εκπαιδευτικός στο Όκλαντ, δηλαδή πρόσωπα που λόγω της δουλειάς τους ενδέχεται να μετέδωσα τον ιό σε πολλούς ακόμη ανθρώπους.

«Αναμένουμε κι άλλα», είπε ακόμη η πρωθυπουργός, την ώρα που επιδημιολόγοι και οι αρχές προβλέπουν πως οι μολύνσεις θα φθάσουν τις τουλάχιστον 120 παρά τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται.

Μέχρι σήμερα η χώρα των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει μόλις 26 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr