Ένταση Σαουδικής Αραβίας – Τουρκίας: Fast food αντικαθιστά το «Turkish Burger» με… «Greek»

Σε άλλα επίπεδα φαίνεται πως έχει περάσει η αντιπαράθεση της Τουρκίας με τη Σαουδική Αραβία, στην οποία εμπλέκεται – άθελά της – και η Ελλάδα. Με ποιόν τρόπο;

Όπως είναι γνωστό, η αραβική χώρα έχει κηρύξει εμπάργκο στην εισαγωγή τουρκικών προϊόντων, ενώ η κυβέρνηση έχει ζητήσει ανοιχτά από τους εμπόρους να σταματήσουν τα «πάρε-δώσε» με την Τουρκία. Μάλιστα, όσοι από εκείνους δεν υπακούσουν, τότε μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθούν στη φυλακή! Σε αυτό το πλαίσιο, μια γνωστή αλυσίδα fast food της Σαουδικής Αραβίας, η Herfy, αποφάσισε να «αντικαταστήσει» το «Turkish Burger» που χρησιμοποιεί για την παρασκευή των προϊόντων της με το… «Greek Burger», ρίχνοντας σημαντικά και την τιμή!

«Είναι το ίδιο πράγμα, απλά αλλάξαμε το όνομά του» τόνισε υπάλληλος της αλυσίδας σε έναν… ανήσυχο πελάτη, αφήνοντάς τον κιόλας να δοκιμάσει, πριν αγοράσει.

Η ξαφνική αυτή αλλαγή στο μενού της Herfy αποτελεί ένα σημάδι πόσο γρήγορα μια πολιτική διαφωνία μεταξύ δύο περιφερειακών δυνάμεων εξελίσσεται σε μια εμπορική μάχη. Οι ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των χωρών επιδεινώθηκαν μετά τη δολοφονία του αρθρογράφου της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Και η διάσταση που υπάρχει μεταξύ τους, επιβεβαιώθηκε νωρίτερα τον Οκτώβριο, με την επιβολή του εμπάργκο στην εισαγωγή τουρκικών προϊόντων.

Σημειώνεται πως η Σαουδική Αραβία αποτελεί τη 15η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Τουρκίας, με τη συνολική αξία των προϊόντων που είχε «αγοράσει» το πρώτο οκτάμηνο του έτους, να ξεπερνά το 1,9 δισ. δολάρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 20 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο το Oruc Rreis – Δείτε χάρτες

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση πυραύλων και οπλικών συστημάτων στην Ταϊβάν

Πανδημία-Μεξικό: 522 θάνατοι και 6.845 κρούσματα σε 24 ώρες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.grΠηγή άρθρου: www.protothema.gr